lifestyle

Γιώργος Θεοφάνους: Δεν αντέχω να βλέπω όλο αυτό που συμβαίνει στην πατρίδα μου

«Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου», εξομολογείται ο Γιώργος Θεοφάνους για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974.

«Έχει μείνει χαραγμένος στο κεφάλι μου ο ήχος από τους βομβαρδισμούς και τους πυροβολισμούς», δήλωσε ο Γιώργος Θεοφάνους, καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εισβολή και κατοχή της βόρειας Κύπρου.

Ο Γιώργος Θεοφάνους έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! και μίλησε για όσα έχουν χαραχτεί στη μνήμη του από την τουρκική εισβολή στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

-Το 1974, όταν έγινε η τουρκική εισβολή στην Κύπρο, πήγαινες στην Α’ Δημοτικού. Ποιες εικόνες έχουν χαραχτεί στη μνήμη σου από εκείνες τις τραγικές ημέρες;

* Ήμουν σε μία ηλικία που έχω ξεκάθαρες μνήμες. Έχει μείνει χαραγμένος στο κεφάλι μου ο ήχος από τους βομβαρδισμούς και τους πυροβολισμούς. Να καταλάβεις, ακόμα και τώρα, αν οδηγώ, για παράδειγμα, βρέχει και ακούσω βροντές μέσα στην καταιγίδα, παρκάρω στο πλάι και κλείνω τα αυτιά μου.

-Έχεις βρει τη δύναμη να επισκεφτείς τα Κατεχόμενα;

* Πήγα δύο φορές. Την πρώτη μέχρι να φτάσω το μοναστήρι του Αγίου Ανδρέα στην άκρη του νησιού στα ανατολικά και τη δεύτερη φορά στον Απόστολο Βαρνάβα. Έκτοτε δεν ξαναπήγα. Δεν αντέχω να βλέπω όλο αυτό που συμβαίνει στην πατρίδα μου.

-Νιώθεις ότι η πληγή που έχει σημαδέψει την πατρίδα σου δεν θα επουλωθεί ποτέ;

* Νομίζω ποτέ.

To άρθρο Γιώργος Θεοφάνους: Δεν αντέχω να βλέπω όλο αυτό που συμβαίνει στην πατρίδα μου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button