Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης θα καταθέσει στεφάνι στο σκοπευτήριο της Καισαριανής

Με δεδομένο ότι αμέσως μετά τις ημέρες του Πάσχα η προεκλογική περίοδος μπαίνει στην τελική ευθεία ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται έτοιμος να μην σταματήσει ούτε μία μέρα το προεκλογικό του πρόγραμμα του, καθώς για τον ίδιο η κάλπη του Ιουνίου αποτελεί το μεγάλο εσωκομματικό και πολιτικό στοίχημα.

Σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης θα καταθέσει στεφάνι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, στη μνήμη των 200 εκτελεσθέντων αγωνιστών επί γερμανικής κατοχής, ενώ αύριο Μεγάλη Πέμπτη θα επισκεφθεί την Βαρβάκειο Αγορά και το απόγευμα θα αναχωρήσει για την Κέρκυρα.

Την Μεγάλη Παρασκευή θα έχει σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς στην Κέρκυρα ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα επισκεφτεί τον Ναυτικό Σταθμό του νησιού.

Εν τω με αφορμή τις δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου ο οποίος ανέφερε ότι “είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι επιθετικό” καθώς “κυνηγάει τροφή “ , είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός ενώ σε άλλο σημείο επεσήμανε ότι «το θηλυκό είναι για να τίκτει», αλλά και την στάση που αντιμετώπισε η κυβέρνηση τις δηλώσεις αυτές ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτηση του αναφέρθηκε συνολικά στην στάση κάποιων κυβερνητικών στελεχών λέγοντας:

«ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους κρατάει λόγω του 41%, καθώς εξέλαβε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού ως ασυλία. Αυτός ο κύκλος της αλαζονείας πρέπει να σπάσει. Και μπορείς να τον σπάσεις μόνο εσύ», τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ειδικότερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει τα εξής:

«Πάμε να δούμε μαζί κάτι αστέρια. Αστέρι πρώτο: Δημήτρης Βαρτζόπουλος

Υφυπουργός και βουλευτής. Η γυναίκα είναι για να γεννάει! Εντάξει, θα τον διώξει ο Μητσοτάκης. Αστέρι δεύτερο: Βίκυ Φλέσσα, υποψήφια ευρωβουλευτής.

Όλοι μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη! Εντάξει, θα τη διώξει ο Μητσοτάκης.

Αστέρι τρίτο: Δημήτρης Κυριαζίδης, βουλευτής. Δεν ξέρει αν πρέπει να βάλει «ο» ή «η», αν έχεις διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό από αυτόν!

Εντάξει, θα τον διώξει ο Μητσοτάκης. Όπως έδιωξε και αυτόν εδώ, (δείχνοντας τον Κώστα Καραμανλή).

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους κρατάει όλους αυτούς; Η απάντηση είναι: 41%.

Εξέλαβε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού ως ασυλία. Αυτός ο κύκλος της αλαζονείας πρέπει να σπάσει. Και μπορείς να τον σπάσεις μόνο εσύ», κατέληξε, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Την χυδαία τοποθέτηση Βαρτζόπουλου σχολίασε με καυστικό τρόπο και η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ράνια Σβίγγου:

«Σε κανένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε μια μέρα. Και μάλιστα, στη θέση του υφυπουργού Υγείας, αρμόδιου για την ψυχική υγεία. Η άγρα ψήφων στο βούρκο της ακροδεξιάς, είναι το μόνο

πράγμα που απασχολεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη», σημείωσε η Ράνια Σβίγγου.

Εν τω μεταξύ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν στην κυβερνητική επιχειρηματολογία ότι για την μη εκτέλση των ποινών των καταδικασμένων για το Μάτι ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βούλα Κεχαγιά, σχολίασε ότι «η εξαγορά της ποινής που καταργήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επανήλθε με τον ν. 5090/2024 από τον κ. Φλωρίδη που συνεχίζει να ψεύδεται. Τώρα οι

υπεύθυνοι θα ήταν φυλακή».

Πηγές της Κουμουνδούρου διευκρινίζουν ακόμη ότι οι κατηγορούμενοι δικάστηκαν για το άρθρο 302 του Ποινικού Κώδικα και για την σωματική βλάβη από αμέλεια (314 ΠΚ). Το εν λόγω άρθρο ίσχυε το 2018 της πολύνεκρης πυρκαγιάς, χωρίς να αλλάξει το έτος 2019 με τον νέο Ποινικό ΚώδικΑ.

Όσον αφορά τη νέα δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη για το Μάτι, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει λόγο για ένα καταφανές ψεύδος αφού:

Ψηλά στην αντιπολιτευτική ατζέντα κρατά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το σκάνδαλο του υπουργείο Εσωτερικών, με την διαρροή προσωπικών δεδομένων, αλλά και την περίεργη κλοπή στην διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου, γεγονός

που εγείρει ανησυχίες για το αδιάβλητο των εκλογών.

Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατέθεσαν χθες στην Βουλή αίτημα για σύγκληση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να κληθεί η αρμόδια Υπουργός των Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως. Επίσης ζητούν να διαβιβασθούν στην Επιτροπή το Πόρισμα της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου, καθώς και η Ετήσια Έκθεση Γνώμης και ο Ετήσιος Προγραμματισμός Εργασιών της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του ΥΠΕΣ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button