Πολιτική

Μαρινάκης για Κασσελάκη: Μιλάει ο πρόεδρος ενός κόμματος που ήταν χορηγός της Χρυσής Αυγής

Για μεγάλο ολίσθημα του Στέφανου Κασσελάκη κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σχετικά με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

«Αδιανόητο ο κ. Κασσελάκης να συνδέει τον πρωθυπουργό με τη δικαιοσύνη. Μιλάει ο πρόεδρος ενός κόμματος – χορηγός της Χρυσής Αυγής», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, το απόγευμα της Τετάρτης (8.5.24).

«Επί ημερών, λέει, του Μητσοτάκη αποφυλακίστηκε ο Μιχαλολιάκος, αυτό είναι μεγάλο ολίσθημα του Στέφανου Κασσελάκη», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας ότι «τεσσεράμισι χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβρισκε αίθουσα για να δικαστεί η Χρυσή Αυγή».

«Το κόμμα αυτό κυρίως με τις πράξεις του έδειξε την πραγματική του διάθεση. Η εκτελεστική εξουσία οφείλει να εισάγει νόμους τους όποιος ψηφίζει η νομοθετική εξουσία. Εμείς δε μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια, έχουμε ψηφίσει μια σειρά από νομοθετήματα, και στη δεύτερη τετραετία, για τις καθυστερήσεις απονομής Δικαιοσύνης. Ο δικαστικός χάρτης για παράδειγμα αποσκοπεί στο να μειωθεί ο χρόνος απονομής της Δικαιοσύνης στο αστικό δίκαιο μέχρι 30%. Όλα αυτά δεν τα ψήφισε η αντιπολίτευση», επισήμανε ο κ. Μαρινάκης.

«Δεν εμπλεκόμαστε στα της Δικαιοσύνης»

«Πέρα από τον κίνδυνο της παραγραφής, (της δίκης για το Μάτι) η διάκριση των εξουσιών μας επιτάσσει να μην εμπλεκόμαστε στα της Δικαιοσύνης. Απλά ως εκτελεστική εξουσία επισημαίνουμε τον κίνδυνο», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την εισαγγελική έφεση κατά της απόφασης για το Μάτι.

«Να επαναβεβαιωθεί η πολιτική σταθερότητα»

Σχετικά με τα διλήμματα που έχει θέσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε:

«Ξεκαθαρίζουμε ότι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν το 2027. Θεωρώ ότι πρέπει να επαναβεβαιωθεί η πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Οι τελευταίες ευρωεκλογές, η αντίστοιχη τελευταία διαδικασία έδωσε 33%. Είναι λογικός αυτός ο πήχης από τον πρωθυπουργό. Μέσα σε 10 μήνες έχουν περάσει πολλές και τολμηρές μεταρρυθμίσεις».

To άρθρο Μαρινάκης για Κασσελάκη: Μιλάει ο πρόεδρος ενός κόμματος που ήταν χορηγός της Χρυσής Αυγής δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button