Αθλητικά

Μέσι: Η χαρτοπετσέτα που υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιό του στη Μπαρτσελόνα πουλήθηκε για σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια

Η ιστορική χαρτοπετσέτα στην οποία ο Λιονέλ Μέσι υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα πουλήθηκε έναντι σχεδόν ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε δημοπρασία.

Ο Λιονέλ Μέσι υπέγραψε πάνω σε μια χαρτοπετσέτα σε ένα εστιατόριο της Βαρκελώνης το μακρινό 2000 το πρώτο του συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα, με το ιστορικό αυτό αντικείμενο 24 χρόνια μετά να στοιχίζει σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια.

Και αυτό διότι σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο από τον βρετανικό οίκο δημοπρασιών Bonhams, η εν λόγο χαρτοπετσέτα πωλήθηκε έναντι 969.000 δολαρίων όπως έγινε γνωστό.

Μπορεί η τιμή εκκίνησης να είχε οριστεί στα 350.000 ευρώ, ωστόσο η μεγάλη ζήτηση έφερε το κόστος σε εξωφρενικά μεγάλο ποσό.

Για την ιστορία ο Λιονέλ Μέσι όταν υπέγραψε στην Μπαρτσελόνα ήταν μόλις 13 ετών, με τον ίδιο στη συνέχεια να εξελίσσεται ως τον σπουδαιότερο ποδοσφαιριστή στην ιστορία των «μπλαουγκράνα» και ένα από τους κορυφαίους στην ιστορία.

Την χαρτοπετσέτα είχε στην κατοχή του ο Αργεντινός ατζέντης Horacio Gaggioli και ήταν υπογεγραμμένη από τον τότε αθλητικό διευθυντή της Μπαρτσελόνα Κάρλες Ρέσακ.

Στους Καταλανούς ο Μέσι πανηγύρισε πάνω από 30 τρόπαια, ενώ αποτελεί τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου με 672 γκολ.

To άρθρο Μέσι: Η χαρτοπετσέτα που υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιό του στη Μπαρτσελόνα πουλήθηκε για σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button