Οικονομία

Ακρίβεια: Έρχονται νέες αυξήσεις στις τιμές του σιταριού, της ζάχαρης και του χυμού πορτοκαλιού

Αυξήσεις στις τιμές του σιταριού, της ζάχαρης και χυμό πορτοκαλιού προβλέπει το τμήμα οικονομικής ανάλυσης και επενδυτικής στρατηγικής για τα αγροτικά προϊόντα της Τράπεζας Πειραιώς.

Αντίθετα, αναμένεται μείωση στις τιμές καλαμποκιού, βαμβακιού και ριζιού, σύμφωνα με την ίδια ανάλυση.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την Τράπεζα Πειραιώς, τα σημάδια ομαλότητας στην αγορά σιταριού μπορεί να αντιστραφούν εξαιτίας των γεωπολιτικών κινδύνων, θέτοντας σε ανοδική πορεία την τιμή του.

Για τη ζάχαρη, είναι πιθανή η ανοδική πίεση στην τιμή της ως αποτέλεσμα των δυσμενών καιρικών συνθηκών, πλήττοντας τις προοπτικές παραγωγής.

Τα «υπερπουλημένα» επίπεδα στην τιμή του καλαμποκιού λειτουργούν υποστηρικτικά της τιμής του, ωστόσο οι μειωμένες κινεζικές εισαγωγές πιθανά να έχουν αρνητικό αντίκτυπο.

Για τον χυμό πορτοκαλιού, οι περικοπές στην παραγωγή πιθανά να ενισχύσουν την τιμή του, όμως το υψηλό επίπεδο αποτίμησής του δημιουργεί προβληματισμό για την πορεία εξέλιξης της τιμής του.

Η αυξημένη παραγωγή ινδικού βαμβακιού πιθανά να περιορίσει την πορεία ανόδου της τιμής στο βαμβάκι, παρά τη συνέχιση των κινεζικών εισαγωγών.

Για τη σόγια, η αβεβαιότητα που εξακολουθεί και υπάρχει γύρω από τα επίπεδα της παγκόσμιας προσφοράς δύναται να έχει αρνητική επίδραση στην τιμή της.

Η περιορισμένη παραγωγή και η εξαγωγική δραστηριότητα δύναται να διατηρήσουν το υψηλό επίπεδο στις τιμές των βοοειδών, μια τάση που πιθανά να αντιστραφεί λόγω του υψηλού επιπέδου αποτίμησης.

Για το ρύζι, οι προοπτικές της ενισχυμένης ινδικής παραγωγής ρυζιού, δύναται να επιδράσουν αρνητικά στην τιμή του.

To άρθρο Ακρίβεια: Έρχονται νέες αυξήσεις στις τιμές του σιταριού, της ζάχαρης και του χυμού πορτοκαλιού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button