Αθλητικά

Ο Νίκος Αλιάγας επιβιβάστηκε στο «Belem» που θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Η Ολυμπιακή Φλόγα ετοιμάζεται να ταξιδέψει για τη Γαλλία και τους… Ολυμπιακούς Αγώνες, μέσω του ιστορικού τρικάταρτου και ο Νίκος Αλιάγας βρίσκεται στον Πειραιά, για να καταγράψει τις στιγμές.

Έχοντας την φωτογραφική του κάμερα στα χέρια του, ο Νίκος Αλιάγας ανέβηκε στο ιστορικό τρικάταρτο “Belem”, πριν αυτό ανοίξει πανιά για τη Μασσαλία.

Η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων άναψε στις 16 Απριλίου στην Ολυμπία και το απόγευμα της Παρασκευής (26.04) πέρασε σε αυτά του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής Παρίσι 2024, Τόνι Εστανγκέ, κατά τη διάρκεια μίας λαμπρής τελετής στο Καλλιμάρμαρο.

Η Φλόγα διανυκτέρευσε στη γαλλική πρεσβεία και σήμερα (27/4) θα “επιβιβασθεί” στο τρικάταρτο “Belem”, με προορισμό το λιμάνι της Μασσαλίας, όπου αναμένεται να φτάσει στις 8 Μαίου για να την παραλάβει ο Γάλλος κολυμβητής και πρώτος Λαμπαδηδρόμος επί γαλλικού εδάφους, Φλοράν Μανοντού.

Το “Belem” είναι το τελευταίο τρικάταρτο ιστιοφόρο του γαλλικού εμπορικού ναυτικού, με τετράγωνα πανιά και χαλύβδινη γάστρα, που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα και παραμένει λειτουργικό μέχρι σήμερα.

Το όνομά του το πήρε από την ομώνυμη πόλη της Βραζιλίας, όπου ξεκίνησε τα ταξίδια του μεταφέροντας καφέ. Από τον Γάλλο πρώτο ιδιοκτήτη του, πέρασε σε αγγλικά χέρια και στη συνέχεια σε Ιταλούς, πριν επιστρέψει στη Γαλλία.

Σε αυτό το πρώτο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας δια θαλάσσης, ο κυβερνήτης του “Belem” τόνισε ότι “θα υπάρχουν τρεις φύλακες σε βάρδιες που θα την φυλάνε όλη την ημέρα. Θα βρίσκεται σε ειδικό χώρο στο κεντρικό σαλόνι”.

ΦΩΤΟ Eurokinissi

To άρθρο Ο Νίκος Αλιάγας επιβιβάστηκε στο «Belem» που θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button