Οικονομία

Ανοίγει τις επόμενες ημέρες η πλατφόρμα Jobmatch της ΔΥΠΑ για εστίαση και τουρισμό

«Μέσα στα επόμενα 24ωρα πρόκειται να ανοίξει η πλατφόρμα Jobmatch (της ΔΥΠΑ), που αφορά στη σύζευξη ανέργων και εργοδοτών από τους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού, όπου καταγράφονται πάνω από 50.000 κενές θέσεις εργασίας», σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (9.5.2024) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Εντός του Μαΐου, επιπλέον, αναμένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, για 25.000 νέους από 18-29 ετών, ενώ τον Ιούνιο θα ξεκινήσουν προγράμματα της ΔΥΠΑ για την κατάρτιση 30.000 ανέργων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Συνολικά, μέσα στον Μάιο, θα υλοποιηθούν 75 εργαστήρια συμβουλευτικής.

Το 2023 αυξήθηκε κατά 32% ο αριθμός των αιτήσεων για εισαγωγή στις 50 Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας της ΔΥΠΑ, καταγράφοντας ρεκόρ πενταετίας.

Η μείωση της ανεργίας είναι ένας από τους σημαντικότερους στόχους που έχει θέσει η Κυβέρνηση και ήδη από την προηγούμενη τετραετία ως σήμερα έχουν δημιουργηθεί πάνω από 400.000 νέες θέσεις εργασίας.

Μάλιστα, 310.000 συμπολίτες μας που δεν εργάζονταν ως το 2019 βρήκαν δουλειά και με αυξημένες αποδοχές. Το ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί, τα προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης της ΔΥΠΑ, οι μεγάλες επενδύσεις που έρχονται στην χώρα, η αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων κατά 62% την τελευταία τριετία, δημιούργησαν δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Συνεχίζουμε το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα με στόχο αυτές οι θέσεις εργασίας να αυξάνονται συνεχώς, όχι μόνο ποσοτικά αλλά και ποιοτικά δίνοντας ακόμα καλύτερους μισθούς σε όλους τους εργαζόμενους.»

To άρθρο Ανοίγει τις επόμενες ημέρες η πλατφόρμα Jobmatch της ΔΥΠΑ για εστίαση και τουρισμό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button