Τεχνολογία

Έκλεψαν κρυπτονομίσματα Ethereum αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων σε 12 δευτερόλεπτα

Δύο αδέλφια, μαθηματικοί και ειδικοί στους υπολογιστές απόφοιτοι του MIT συνελήφθησαν στις ΗΠΑ με την κατηγορία ότι έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε 12 δευτερόλεπτα σπάζοντας το blockchain του Ethereum.

Αυτή η τεχνική, χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην ιστορία του κυβερνοεγκλήματος και πλέον ο Άντον Περέρ-Μπρούνο, 24 ετών, και ο Τζέιμς Περέρ-Μπουένο, 28 ετών, αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης 20 ετών ο καθένας αν βρεθούν ένοχοι για τις κατηγορίες της ηλεκτρονικής απάτης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

«Οι αδελφοί Περέρ-Μπουένο έκλεψαν 25 εκατ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα Ethereum μέσω μιας τεχνολογικά προηγμένης τακτικής, την οποία σχεδίαζαν για μήνες.

Όπως δήλωσε ηαλλά εκτέλεσαν σε λίγα δευτερόλεπτα» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Δικαιοσύνης Λίσα Μόνακο στην εξιχνίαση της υπόθεσης, συμμετείχαν πράκτορες της φορολογικής υπηρεσίας IRS (εφορία των ΗΠΑ).

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το δίδυμο χρησιμοποίησε εξειδικευμένες γνώσεις που απέκτησαν σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου προκειμένου να παραβιάσουν τη διαδικασία με την οποία επικυρώνονται οι συναλλαγές του Ethereum.

Εκμεταλλεύτηκαν τα πρωτόκολλα ασφάλειας που χρησιμοποιούνται για την επικύρωση των συναλλαγών στο blockchain του Ethereum, ένα δημόσιο αρχείο όπου καταγράφονται όλες οι συναλλαγές με το κρυπτονόμισμα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αξιοποίησαν ένα κενό ασφάλειας στο λογισμικό MEV-boost, το οποίο χρησιμοποιούν οι περισσότεροι «ελεγκτές» που αναλαμβάνουν να εγκρίνουν τις συναλλαγές πριν την καταχώρησή τους στο blockchain.

«Το σχέδιο των κατηγορουμένων θέτει σε αμφισβήτηση την ίδια την ακεραιότητα του blockchain» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντέμιαν Ουίλιαμς.

Μάλιστα, στέλεχος του δικτύου Ethereum ήρθε σε επαφή με τους αδελφούς οι οποίοι όμως αρνήθηκαν να επιστρέψουν τα κλοπιμαία και προσπάθησαν να τα ξεπλύνουν.
 

To άρθρο Έκλεψαν κρυπτονομίσματα Ethereum αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων σε 12 δευτερόλεπτα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button