Πολιτική

Αντίστροφη μέτρηση για την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα και αμέσως μετά θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Τουρκίας…

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί αύριο στην ‘Αγκυρα, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας. Συγκεκριμένα στις 15:30 ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στο Προεδρικό Μέγαρο. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών και δηλώσεις των δύο ηγετών στον Τύπο.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Τουρκίας. Λίγο πριν τη συνάντηση ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε στον «Ελεύθερο Τύπο» για τη νέα εποχή που σηματοδοτεί η συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως θα μεταφέρει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όλα τα ζητήματα για τα οποία «η Ελλάδα έχει διαφορετική θέση».

Συνέχισε, λέγοντας, πως «σε ό,τι αφορά, τώρα, τη ρητορική της άλλης πλευράς έχω τονίσει ότι “είμαστε προσηνείς, όχι όμως αφελείς”. Που σημαίνει ότι – αν και διατυπώνονται σε πιο χαμηλούς τόνους – οι θέσεις της Τουρκίας δεν έχουν αλλάξει».

«Αυτή η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκία θα είναι η τέταρτη κατά σειρά. Γίνεται σε ανταπόδοση της δικής του επίσκεψης στην Αθήνα. Και με δεδομένα τα τότε συμπεράσματα του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας και τη Διακήρυξη των Αθηνών. Μιλάμε, άρα, για μία διαδικασία προσέγγισης σε τρία επίπεδα: πολιτικός διάλογος, θετική ατζέντα, μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης» ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

To άρθρο Αντίστροφη μέτρηση για την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button