Αθλητικά

Πώς θα φτάσουν οι οπαδοί Ολυμπιακού και Φιορεντίνα στην OPAP Arena για τον τελικό του Conference League – Οι τρεις ζώνες ασφαλείας, τα drones και το ελικόπτερο

Τα δύο σημεία συγκέντρωσης των οπαδών, οι τρεις ζώνες ελέγχου, τα drones, το ελικόπτερο και οι 4.000 αστυνομικοί, συνθέτουν τους βασικούς άξονες του σχεδίου της ΕΛ.ΑΣ για τον τελικό του Conference League, την Τεταρτη 29 Μαΐου στην OPAP Αrena.

Μάλιστα, αργά το απόγευμα της Τρίτης, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο γήπεδο «Γεώργιος Καραισκάκης» όπου έγινε αυτοψία στο χώρο όπου θα ξεκινήσουν οι χιλιάδες φίλαθλοι του Ολυμπιακού συντεταγμένα με τον ηλεκτρικό για να καταλήξουν στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Οι οπαδοί θα αποβιβαστούν στα Πευκάκια και τον Περισσό και από εκεί θα πάνε στην «Αγιά Σοφιά».

Το δεύτερο σημείο συγκέντρωσης για τους φιλάθλους της Φιορεντίνα, είναι το ΟΑΚΑ, από όπου και σε αυτή την περίπτωση με τον ηλεκτρικό, ακολουθώντας την αντίθετη κατεύθυνση θα οδηγηθούν στο γήπεδο που θα διεξαχθεί ο τελικός.

Το επιπλέον πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, είναι το γεγονός οτι ενημερώθηκαν απο την ιταλική ομάδα, οτι απο τα 9.000 εισιτήρια που δικαιούνται, θα κρατήσουν μόνο τις 3.000 και τα υπολοιπα 6.000 θα τα επιστρέψουν.

Κάτι που σημαίνει οτι οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα αγγίξουν τις 15.000 και πρέπει να κινηθουν συντεταγμένα τόσο για να φθάσουν στο γήπεδο, όσο και να αποχωρήσουν απο αυτό.

Τρεις ζώνες ελέγχου

Το θετικό ειναι οτι τα εισιτήρια ειναι αυστηρά ονομαστικά και άρα οι αρχές θα έχουν μια καλή εικόνα για το ποιοι θα είναι μέσα στο γήπεδο. Γύρω απο αυτό, θα δημιουργηθούν τρεις ζώνες ελέγχου και κανείς δεν θα πλησιάζει χωρίς να έχει το εισιτήριο στα χέρια του.

Στην OPAP Arena θα δημιουργηθει ενα αποστειρωμένο περιβάλλον και όσοι θα βρίσκονται μέσα σε αυτό θα ειναι πλήρως ταυτοποιημένοι.

«Για να πετύχει η διοργάνωση τοτ ευρωπαικού τελικού, θα πρέπει να πετύχουν τα μέτρα της Ελληνικής Αστυνομίας», λέει με νόημα ανώτατο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει: «Στόχος μας είναι να μην πέσει ούτε μια πέτρα, να μη σημειωθεί κανένας τραυματισμός και να μη γίνει το παραμικρό επεισόδιο».

Οι απειλές του ISIS

Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό που κάνει τη διοργάνωση ιδιαίτερα σημαντική ειναι οι απειλές που εχει εκτοξεύσει το ISIS για επιθέσεις σε μεγαλες αθλητικές διοργανώσεις. Για το λόγο αυτό, σημαντικό ρόλο στο σχέδιο ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ, έχει η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική.

Έχουν ανοίξει όλα τα υπόγεια κανάλια επικοινωνίας και κάθε πληροφορία αξιολογείται. Καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, drones και ελικόπτερο της αστυνομίας θα στέλνουν online εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων. 

To άρθρο Πώς θα φτάσουν οι οπαδοί Ολυμπιακού και Φιορεντίνα στην OPAP Arena για τον τελικό του Conference League – Οι τρεις ζώνες ασφαλείας, τα drones και το ελικόπτερο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button