Πολιτική

Κασσελάκης: Η βεβαιότητα για ποσοστό άνω του 20% και το άνοιγμα στους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους

Πρόσκληση στο κεντροδεξιό ακροατήριο της ΝΔ να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου απηύθυνε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης. Παράλληλα, εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεπεράσει το 20% στις κάλπες.

«Αλλάζουμε τις δομές του κόμματος ώστε να είναι ανοιχτές σε όλο τον προοδευτικό κόσμο», είπε ο Στέφανος  Κασσελάκης εν όψει των Ευρωεκλογών, απευθυνόμενος σε όσους είναι στη ΝΔ και θεωρούν ότι ανήκουν στο προοδευτικό κέντρο.

Την ίδια στιγμή, τους ζήτησε να σκεφτούν τι γνώμη έχουν για τον Δημήτρη Κυριαζίδη που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τον αποπέμπει, όπως είπε, αλλά και για την «υμνήτρια του Κασιδιάρη», και πρόσθεσε:

«Το προοδευτικό κέντρο, έχει χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ, εκεί είναι η φυσική του θέση, μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και μέσα από τις δομές του θα μπορέσει ν α ενεργοποιηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, απαντώντας στο ερώτημα αν μιλά για πρωτιά ή για διατήρηση της δεύτερης θέσης με ένα καλό αποτέλεσμα, είπε πως «η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να διεκδικεί να κυβερνήσει», άρα ο ΣΥΡΙΖΑ «διεκδικεί την πρωτιά».

Το άνοιγμα του Στέφανου Κασσελάκη στο κεντροδεξιό ακροατήριο έχει να κάνει με την αλλαγή του προφίλ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς όλοι πλέον παραδέχονται ότι μιλάμε για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στον οποίο χωράνε όλοι. Ακόμα και όσοι είναι ενταγμένοι στην κεντροδεξιά.

Εν τω μεταξύ χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέχισε την περιοδεία στο Αιγαίο, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα των νησιωτών και ειδικά για αυτά που έχουν να κάνουν με την υγεία.

Ωστόσο μία δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περιέπλεξε τα πράγματα και έφερε μία νέα πολιτική κόντρα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε δήλωση του ανέφερε ότι «χρειάζεται να επενδύσουμε στη δημόσια υγεία. Αυτή η επένδυση στην υγεία έχει τεράστια απόδοση. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ η επένδυση στην υγεία, αλλά πρέπει να είναι κάτι δυναμικό».

Η ΝΔ και η Νέα Αριστερά αντέδρασαν και του επιτέθηκαν έντονα, λέγοντας ότι οι δαπάνες για την υγεία σήμερα είναι στο 6% του ΑΕΠ, άρα ο ίδιος προτείνει λιγότερες δαπάνες.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε αμέσως και σε ανάρτησή του ανέφερε: «Ενόσω δεσμευόμουν για πλήρη στελέχωση του ΕΣΥ και για αύξηση στις δαπάνες για τα νησιά, είπα ότι πρέπει να επενδύσουμε τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ για την Υγεία, και αυτό σημαίνει 5% ΠΑΡΑΠΑΝΩ από το ποσοστό που προβλέπεται σήμερα.

Μιλάω ρητά για ΕΠΕΝΔΥΣΗ, όχι ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ του σημερινού ποσοστού».

Αυτό καλύπτεται εν μέρει από την αύξηση του προϋπολογισμού για την Υγεία στο 7,5%, σύμφωνα με το πάγιο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, και εν μέρει από την ανακατεύθυνση των χρημάτων του Ταμείου Ανάπτυξης, όπου η ΝΔ έχει εντάξει μόνο… ελαιοχρωματισμούς νοσοκομείων! Ποιοι τρομάζουν με αυτήν τη δήλωση;».

Δίνοντας εξηγήσεις τα στελέχη της Κουμουνδούρου για το τι εννοούσε με την δήλωσή του ο Στέφανος Κασσελάκης έλεγαν «ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εμφανίζεται αποφασισμένος να ενισχύσει τη Δημόσια Υγεία με ποσοστό κατά 5% μεγαλύτερο από όσο προβλέπεται, θορύβησε τη ΝΔ, η οποία κατά την πάγια τακτική της, επιχείρησε να διαστρεβλώσει για άλλη μια φορά τις θέσεις και τις απόψεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, βρέθηκε χθες στη Νίσυρο όπου οι κάτοικοι του νησιού τον υποδέχτηκαν περιγράφοντας αναλυτικά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως ως προς τις συγκοινωνίες και τη σύνδεση με τα κοντινά νησιά.

Όπως είπαν, η τραγική κατάσταση και η ακραία υποστελέχωση του νοσοκομείου της γειτονικής Κω αναγκάζει τους κατοίκους της Νισύρου να ταξιδεύουν μέχρι την Αθήνα, με το συνολικό, δυσβάσταχτο, κόστος (μεταφορά, διαμονή, διατροφή) να ξεπερνάει τα 1.000 ευρώ, όπως εξήγησαν οι κάτοικοι στον Στέφανο Κασσελάκη.

To άρθρο Κασσελάκης: Η βεβαιότητα για ποσοστό άνω του 20% και το άνοιγμα στους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button