Οικονομία

«Πανευρωπαϊκό» στην Ελλάδα και στην απασχόληση: Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερες ώρες από όλους τους Ευρωπαίους

Πρωταθλητές στο χρόνο εργασίας “ανακηρύχτηκαν” οι Έλληνες το 2023, σύμφωνα με την Eurostat, καθώς εργάζονται περισσότερες ώρες από οποιονδήποτε άλλο λαό στην Ευρώπη.

Το 2023, οι πραγματικές εβδομαδιαίες ώρες εργασίας των ατόμων ηλικίας 20-64 ετών στην κύρια εργασία τους, στην ΕΕ, θα είναι κατά μέσο όρο 36,1 ώρες, σημειώνει η Eurostat.

Μια πιο προσεκτική ματιά στις χώρες της ΕΕ αποκαλύπτει αξιοσημείωτες διαφορές. Οι μεγαλύτερες εβδομάδες εργασίας καταγράφηκαν στην Ελλάδα (39,8 ώρες), τη Ρουμανία (39,5), την Πολωνία (39,3) και τη Βουλγαρία (39,0).
Αντίθετα, οι Κάτω Χώρες είχαν τη μικρότερη εβδομάδα εργασίας (32,2 ώρες), ακολουθούμενες από την Αυστρία (33,6) και τη Γερμανία (34,0).

Περισσότερες ώρες εργασίας από τους Έλληνες δουλεύουν μόνο εργαζόμενοι χωρών εκτός ΕΕ, όπως η Βοσνία – Ερζεγοβίνη και οι Σερβία.

Οι οικονομικές δραστηριότητες που καταγράφουν τη μεγαλύτερη εβδομάδα εργασίας, στην ΕΕ, το 2023, είναι η γεωργία, η δασοκομία και η αλιεία (41,5 πραγματικές ώρες εργασίας), τα ορυχεία και λατομεία (39,1) και οι κατασκευές (38,9), ενώ οι μικρότερες εβδομάδες εργασίας καταγράφονται στις δραστηριότητες των νοικοκυριών ως εργοδοτών (26,7 ώρες), την εκπαίδευση (31,9) και τις τέχνες, την ψυχαγωγία και την αναψυχή (33,0).

To άρθρο «Πανευρωπαϊκό» στην Ελλάδα και στην απασχόληση: Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερες ώρες από όλους τους Ευρωπαίους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button