Οικονομία

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Δυσχέρειες για τους ιδιοκτήτες από την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου – Τι ισχύει με το εμβαδόν των διαμερισμάτων

Εμπόδιο στις μεταβιβάσεις ακινήτων αποτελεί για τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων η αναγκαία έκδοση ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου πριν από κάθε συμβολαιογραφική πράξη, με αποτέλεσμα οι διαδικασίες πώλησης ή μεταβίβασης να «κολλάνε» πέφτοντας πολλές φορές σε αδιέξοδο.

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πως πρέπει να δηλώνεται από τους ιδιοκτήτες για το εκάστοτε διαμέρισμα συγκεκριμένο εμβαδόν προτού εκδοθεί η απαραίτητη για την μεταβίβαση ακινήτου, ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου.

Ωστόσο, όταν προκύπτει ανάγκη αλλαγής των δηλωθέντων τετραγωνικών μέτρων, εκ των πραγμάτων πρέπει να αλλάξουν το δηλωθέν εμβαδόν τους και οι ιδιοκτήτες των διπλανών διαμερισμάτων καθώς ο όροφος κάθε κτιρίου έχει δηλωμένο και συγκεκριμένο εμβαδόν που απαρτίζεται από το άθροισμα των επιμέρους χώρων.

Αυτό το «γαϊτανάκι» των αλλαγών οδηγεί σε καθυστερήσεις, ή ακόμα και σε περιπτώσεις ασυνεννοησίας μεταξύ των ιδιοκτητών, και σε αδυναμία πώλησης.

To άρθρο Μεταβιβάσεις ακινήτων: Δυσχέρειες για τους ιδιοκτήτες από την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου – Τι ισχύει με το εμβαδόν των διαμερισμάτων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button