Οικονομία

Εγκαινίασε τη νέα σύγχρονη μονάδα έτοιμου σκυροδέματος στο Ηράκλειο Κρήτης

Τη νέα σύγχρονη μονάδα έτοιμου σκυροδέματος εγκαινίασε ο Όμιλος Ηρακλής στο Ηράκλειο Κρήτης την Τρίτη 28 Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομίλου

Συγκεκριμένα, η νέα σύγχρονη μονάδα του Ομίλου Ηρακλής θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Ηρακλείου Κρήτης, διαθέτοντας λύσεις προστιθέμενης αξίας που καλύπτουν όλες τις εφαρμογές στον τομέα των κατασκευών και συνδυάζουν την καινοτομία με την αειφορία, όπως η «πράσινη» σειρά σκυροδέματος ECOPact με χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα. 

Ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Άκης Σκέρτσος  επισκέφθηκε τη νέα μονάδα του Ομίλου στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία μονάδα που «τροφοδοτεί την ανάπτυξη στην Κρήτη, στον κατασκευαστικό και όχι μόνο κλάδο».

Συμπλήρωσε ότι «αυτή η νέα μονάδα, σταδιακά θα έχει όλο και λιγότερο ανθρακικό αποτύπωμα,  άρα με αυτό τον τρόπο στηρίζουμε την απασχόληση, στηρίζουμε τις επιχειρήσεις, αλλά στηρίζουμε και την πράσινη μετάβαση του νησιού της Κρήτης στη νέα εποχή». 

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Μάξιμος Σενετάκης, ο Βουλευτής Ν. Ηρακλείου κ. Kωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, κ. Μενέλαος Μποκέας, τοπικοί φορείς, επίσημοι και διακεκριμένοι επιχειρηματίες, ενώ τον Αγιασμό της μονάδας τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ.κ. Ευγένιος.

O Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Μάξιμος Σενετάκης στoν χαιρετισμό που απηύθυνε, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Όμιλος Ηρακλής καινοτομεί διαρκώς και υλοποιεί αυτό που στο Υπουργείο Ανάπτυξης επισημαίνουμε προς όλες τις επιχειρήσεις: Καινοτομία παντού! Με τον τρόπο αυτό γίνεται πρότυπο, ώστε να ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες εταιρίες ή μικρότερες που επιθυμούν να μεγαλώσουν».

Επίσης, συμπλήρωσε ότι «Θέλουμε Πατέντες, καινοτόμα προϊόντα made in Greece και υπηρεσίες αιχμής. Θέλουμε τα ταλέντα μας να μείνουν εδώ και εκείνα που έφυγαν να γυρίσουν πίσω. Θέλουμε να πιστέψουν όλοι ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα. Θερμά συγχαρητήρια στον Όμιλο Ηρακλής που πιστεύει στη νέα Ελλάδα που δημιουργούμε και το αποδεικνύει με πράξεις και εργοστάσια».

Κατά την τελετή απηύθυνε χαιρετισμό και ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος δήλωσε: «Ως Περιφέρεια Κρήτης, έχοντας υλοποιήσει εκατοντάδες τεχνικά έργα, αλλά και έχοντας υπογράψει δεκάδες συμβάσεις για έργα οδοποιίας και περιβαλλοντικά έργα, κοιτάζουμε μπροστά, με μεγαλύτερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.

Τα εγκαίνια μιας νέας βιομηχανικής μονάδας στο Ηράκλειο, σηματοδοτούν το γεγονός πως η Κρήτη μπορεί να γίνει ατμομηχανή της ανάπτυξης με επίκεντρο τις υποδομές και τα δημόσια έργα. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο νέο ξεκίνημα του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ. Στη Διοίκηση και βεβαίως σε όλους τους εργαζομένους». 

Ο κ. Δημήτρης Χανής, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ηρακλής, δήλωσε σχετικά : «H σημερινή ημέρα αποτελεί για εμάς ορόσημο, καθώς εγκαινιάζουμε μία σύγχρονη μονάδα έτοιμου σκυροδέματος στην Κρήτη, η οποία βρίσκεται σε μεγάλη τροχιά ανάπτυξης με αειφόρα και σημαντικά έργα να έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Η νέα μονάδα του Ομίλου Ηρακλής, αποτελεί μέρος του επενδυτικού πλάνου του Ομίλου, που θα συμβάλλει ουσιαστικά, στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των έργων υποδομής του νησιού, αλλά και στη βιώσιμη ανάπτυξή του».

Με τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της δραστηριότητάς του ο Όμιλος Ηρακλής δημιούργησε τη νέα μονάδα με τα υψηλότερα πρότυπα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Αρκεί να αναφερθεί ότι η νέα μονάδα πληροί τις προδιαγραφές των ευρωπαϊκών και διεθνών προτύπων και λειτουργεί με σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας και νερού. Διαθέτει δεξαμενές ανακύκλωσης νερού και συλλογής ομβρίων υδάτων με δυνατότητα χρησιμοποίησης του νερού τόσο στην παραγωγική διαδικασία, όσο και σε άλλες εργασίες που απαιτούνται εντός της μονάδας.

Τέλος, στον χώρο έχει τοποθετηθεί σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων για να ενθαρρύνουν την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button