Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεκανίκια» της ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά – «Αφωνία» των δύο κομμάτων για τις δηλώσεις Θεοδωρικάκου

Την αφωνία του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς σε ότι αφορά τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος έκανε άνοιγμα στους ψηφοφόρους της Χαριλάου Τρικούπη, επεσήμαναν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «δεκανίκια της κυβέρνησης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει τις καθημερινές επιθέσεις εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη στην «ανησυχία που έχει κυριεύσει το Μαξίμου λόγω της καλπάζουσας απήχησης του προέδρου στην ευρύτερη κοινωνία, όπως αποτυπώνεται και δημοσκοπικά».

Τα ίδια στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «βλέπουν» μάλιστα μία απόπειρα αναβίωσης του «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» μετώπου με τη συνδρομή του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Νέας Αριστεράς, καθώς και τα δύο κόμματα υπολείπονται σημαντικά στις μετρήσεις που βλέπουν το φως της επικαιρότητας.

Εκτιμούν ακόμα πως «το Μαξίμου έχει αντιληφθεί ότι αντίπαλος του Μητσοτάκη είναι εκ των πραγμάτων ο Στέφανος Κασσελάκης, γι’ αυτό θα δούμε πολλά», σχολίαζαν χαρακτηριστικά, θέτοντας εαυτούς σε αυξημένη… ετοιμότητα.

«Μάταια αναζητήσαμε να βρούμε έστω μία αντίδραση των κομμάτων της λεγόμενης κεντροαριστεράς μετά τη δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» τόνισε πως θα ήθελε οι ακροδεξιοί ψηφοφόροι των Σπαρτιατών να ενισχύσουν το κόμμα του κ. Μητσοτάκη στις Ευρωεκλογές. Τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η Νέα Αριστερά ανάλωσαν, όπως φαίνεται, τόσο πολλή ενέργεια στην ενασχόλησή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που δεν βρήκαν το κουράγιο να σχολιάσουν τον βουλευτή της κυβέρνησης. Ή απλά μπορεί για μία ακόμη φορά να προσπάθησαν να προστατέψουν τον σύμμαχο τους, ως γνήσια δεκανίκια. Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση, παύει να είναι σύμπτωση…», ανέφεραν χαρακτηριστικά στελέχη της Κουμουνδούρου.

Το θέμα της ψήφου των Σπαρτιατών μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου έφερε πάντως νέα κόντρα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση. Η αντιπαράθεση ξεκίνησε με αφορμή τη δήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κασσελάκη, ο οποίος εμφανίστηκε θετικός στις ψήφους των Σπαρτιατών αν και λίγο αργότερα αναθεώρησε καθώς υπήρξε αντίδραση της Κουμουνδούρου.

Το γεγονός που πυροδότησε τη σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα στα δύο κόμματα είναι το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, εμφανίστηκε ιδιαίτερα θετικός στις ψήφους των Σπαρτιατών, λέγοντας: «Εμείς θέλουμε τις ψήφους όλου του ελληνικού λαού, δεν αναφέρομαι σε πολιτικό κόμμα. Στον ελληνικό λαό αναφερόμαστε. Θέλουμε όλες τις ψήφους, απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες. Η πολιτική της ΝΔ είναι εγγύηση σταθερότητας και αλλαγών που έχει ανάγκη η κοινωνία…».

Σε ερώτηση μάλιστα αν η ΝΔ απευθύνεται και στους Σπαρτιάτες πρόσθεσε: «Σε όλο τον κόσμο απευθυνόμαστε, σε όλους τους ανθρώπους απευθυνόμαστε, είναι δυνατόν να διαχωρίσουμε τους ανθρώπους; Σε όλους τους ανθρώπους. Όπως κι αν αυτοπροσδιορίζονται, γιατί είναι όλοι πολίτες, είναι όλοι Έλληνες και Ελληνίδες».

Η δήλωση του Τάκη Θεοδωρικάκου έφερε την αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανάρτησή του ζήτησε από τη ΝΔ να διαγράψει τον κ. Θεοδωρικάκο. «Θα περίμενα από τον κ. Μητσοτάκη την άμεση διαγραφή του κ. Θεοδωρικάκου, αλλά νομίζω ότι γνωρίζουμε πλέον όλοι ότι η ΝΔ είναι ένα ποτ πουρί Δεξιάς και Ακροδεξιάς, όπου όλοι οι Ακραίοι χωράνε, από υποψηφίους ευρωβουλευτές μέχρι ψηφοφόρους.

Οι κεντρώοι που ψήφισαν ΝΔ ας αναρωτηθούν τι σχέση έχουν με αυτά τα ”λουλούδια” και ας κάνουν αυτή τη φορά την επιλογή που τους αξίζει. Προσωπικά, το ξεκαθάρισα μονολεκτικά και απόλυτα: ΟΧΙ. Οι νεοναζί ψηφοφόροι δε μας αφορούν. Είναι έξω από τον κόσμο, τον πολιτισμό και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ», έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του.

To άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: «Δεκανίκια» της ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά – «Αφωνία» των δύο κομμάτων για τις δηλώσεις Θεοδωρικάκου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button