Αθλητικά

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-2: Ανατροπή στο 90’ και ανοικτή η υπόθεση «τίτλος» στη Super League

Η ΑΕΚ πήγε στην Τούμπα για να πάρει “διπλό” τίτλου, αλλά ο ΠΑΟΚ έκανε ένα εκπληκτικό φινάλε στο ντέρμπι. Ο “δικέφαλος του Βορρά” έκανε την ανατροπή, επικράτησε με 3-2 και έβαλε “φωτιά” στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα των πλέι οφ της Super League. Δυο γκολ ο Κωνσταντέλιας. ο Σάστρε το τέρμα της νίκης στο 90′.

Η πρώτη φετινή νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ ήρθε στο πιο κρίσιμο σημείο. Η Ένωση πήγε στην Τούμπα για να «κλειδώσει» τον τίτλο στη φετινή Super League, αλλά οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 3-2, στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ.

Το ματς…

Ο ΠΑΟΚ είχε ένα «εκρηκτικό» ξεκίνημα στο ντέρμπι και μόλις στο 3’ κατάφερε να στείλει την μπάλα στην εστία της ΑΕΚ. Ο Μπάμπα μπήκε από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα προς το σημείο του πέναλτι, ο Κωνσταντέλιας έκανε το πλασέ – προβολή και νίκησε τον Αθανασιάδη

Η ΑΕΚ ξεπέρασε γρήγορα το «σοκ», πέρασε στην επίθεση και στο 9’ έφτασε στην ισοφάριση με ένα τρομερό γκολ του Πινέδα! Ο Μεξικανός πήρε την μπάλα σε θέση αριστερά και έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, πάτησε μέσα σ’ αυτήν, πέρασε τρεις ποδοσφαιριστές, συνέκλινε, έκανε το σουτ στην κλειστή γωνία του Κοτάρσκι και πέτυχε το 1-1. Ρίζα δοκαριού και μέσα!

Το γήπεδο… κατηφόρισε στη συνέχεια, με την ΑΕΚ να παίρνει τα ηνία και να πιέζει για να φτάσει στην ανατροπή του σκορ. Στο 19’ η Ένωση έχασε τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 1-2. Ο Ελίασον γέμισε στην περιοχή, ο έπιασε το πλασέ στο δεύτερο δοκάρι και ο Κοτάρσκι το έβγαλε ενστικτωδώς.

Το ντέρμπι κράτησε ένα καλό ρυθμό, με τον ΠΑΟΚ να το… ισορροπεί και την ΑΕΚ να χάνει νέα μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει στο 32’. Ο Κοτάρσκι έκανε νέα μεγάλη επέμβαση, στο πλασέ του Πινέδα, μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Η «απάντηση» των Θεσσαλονικέων ήρθε στο 37’ και το 39’. Ο Αθανασιάδης είχε δυο επεμβάσεις σε κεφαλιές των Κουλιεράκη και Ζβαμπ, με τη δεύτερη να είναι εξ επαφής!

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στην επανάληψη και κέρδισε… μέτρα προς την περιοχή της ΑΕΚ. Η Ένωση δέχθηκε πίεση και το γήπεδο… κατηφόρισε, υπέρ των γηπεδούχων. Ο Ματίας Αλμέιδα πέρασε στο 65’ Άμραμπατ και Γκατσίνοβιτς για να «τονώσει» την ενδεκάδα του, αλλά δυο λεπτά μετά ο Αθανασιάδης κατέβασε… ρολά στο σουτ του Κωνσταντέλια, λίγο έξω από τη μικρή περιοχή. Ακολούθησε η αλλαγή του Μπράντον Τόμας με τον Σαμάτα.

Στην πρώτη της ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΣΕΚ έφτασε στο 1-2. Ο Ελίασον εκτέλεσε ένα μακρινό φάουλ στο 75’ ο Κουλιεράκης έκανε προβολή για να διώξει, αλλά έστειλε την μπάλα στην εστία του, ο Κοτάρσκι. Ο πορτιέρε του ΠΑΟΚ το “έβγαλε” αλλά ο Βίντα ήταν στη μικρή περιοχή για να πάρει την κεφαλιά και να σκοράρει.

Η Τούμπα «πάγωσε», αλλά… ξύπνησε και πάλι στο 81’. Μετά από γέμισμα από τα δεξιά στην περιοχή, ο Κάλενς υπολόγισε λάθος, δεν καθάρισε τη φάση, ο Σαμάτα με κεφαλιά τροφοδότησε τον Κωνσταντέλια, ο οποίος με δυνατό σουτ -με τη μία- μέσα από τη μεγάλη περιοχή, έκανε το 2-2.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή και τη νίκη στο 90΄, με τον Σάστρε, που πέρασε στο ματς στο 46’.

To άρθρο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-2: Ανατροπή στο 90’ και ανοικτή η υπόθεση «τίτλος» στη Super League δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button