Οικονομία

Έρχονται μειώσεις στα πρόστιμα για τα τέλη κυκλοφορίας – Από το Μάϊο η πληρωμή με τον μήνα

Μειώσεις στα πρόστιμα από το 2025 φέρνει το Υπουργείο Οικονομικών για όσους καταβάλλουν εκπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας τους.

Στα σχέδια του Υπουργείου είναι τα πρόστιμα από την επόμενη χρονιά να υπολογίζονται κλιμακωτά και όχι ισόποσα με τα τέλη κυκλοφορίας από την πρώτη ημέρα καθυστέρησης που ισχύει έως σήμερα. Ως εκ τούτου, σημαίνει πως όσο νωρίτερα γίνει η εκπρόθεσμη πληρωμή, τόσο μικρότερο θα είναι και το πρόστιμο.

Επιπλέον, το νέο πλαίσιο καθορισμού των τελών κυκλοφορίας θα λαμβάνει υπόψη πολλούς περισσότερους παράγοντες όπως είναι περιβαλλοντικά κριτήρια αλλά και το πλαίσιο κοστολόγησης των οχημάτων εναλλακτικών καυσίμων, καθώς και των EV, των υβριδικών κλπ.

Από τον Μάιο τα τέλη με τον μήνα

Πριν όμως από τις αλλαγές του 2025, εντός του Μαΐου αλλάζουν και η μορφή των τελών καθώς και το τι γίνεται με το καθεστώς ακινησίας των οχημάτων. Έτσι, 150.000 ιδιοκτήτες οχημάτων που τα είχαν θέσει σε ακινησία θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν πληρώνοντας μειωμένα τέλη.

Εάν κάποιος επανακυκλοφορήσει το αυτοκίνητό του για έναν μήνα θα πληρώσει το αντίστοιχο ποσό που αντιστοιχεί σε ένα μήνα, το ίδιο και για δύο μήνες και ούτω καθεξής.

Ωστόσο, το όχημα θα πρέπει να είναι ασφαλισμένο προτού μπει σε ακινησία, και η ΑΑΔΕ θα μπορεί να εντοπίζει μέσω ηλεκτρονικών εργαλείων και σύνδεσης με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών εάν υπάρχει ενεργό ασφαλιστικό συμβόλαιο.

To άρθρο Έρχονται μειώσεις στα πρόστιμα για τα τέλη κυκλοφορίας – Από το Μάϊο η πληρωμή με τον μήνα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button