Οικονομία

Jumbo: Νίκη των εργαζομένων – Πήραν αυξήσεις

Άτακτη υποχώρηση της εταιρείας Jumbo, καθώς εξαναγκάστηκε μετά την μεγάλη αρνητική διαφήμιση που υπέστη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να διαψεύσει τα όσα της καταλογίστηκαν και να δώσει αυξήσεις στους εργαζομένους.

Με ανακοίνωση στα ΜΜΕ, η εταιρεία υποστήριξε ότι ήταν αναληθή τα όσα της καταλογίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με τον Κανονισμό Προσωπικού και το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου.

Σε ξεχωριστής ανακοίνωση προς τους εργαζόμενους του ομίλου, γνωστοποίησε ότι «στα πλαίσια της εξαγγελθείσας πρόθεσης για αύξηση του εθνικού νομοθετημένου κατώτατου μισθού σε ποσοστό 2%, η Jumbo ανακοινώνει ότι εκτός από το 2% του Κράτους, θα δοθεί ως έκτακτη αμοιβή επιπλέον 2% μηνιαίως στο προσωπικό της και με ημερομηνία ισχύος την 01.01.2022. Σε περίπτωση δε που εντός του έτους 2022 ο νομοθετημένος κατώτατος μισθός αυξηθεί (για δεύτερη φορά) σε ποσοστό συνολικά άνω του 4%, η Jumbo θα καταβάλει, ως έκτακτη παροχή, και την διαφορά της αύξησης αυτής στους εργαζομένους της αναδρομικά από 01.01.2022».

Η εταιρεία κάνει λόγο για «μικροπολιτικά παιχνίδια» και διαψεύδει κατηγορηματικά τα όσα κατήγγειλε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. «Ειδικά σε ότι αφορά το φερόμενο δικαίωμα της εταιρείας να περικόπτει το ¼ του μηνιαίου μισθού των εργαζομένων, όλοι γνωρίζουν ότι, πέραν του εξωφρενικού του ισχυρισμού, κάτι τέτοιο ούτε ισχύει ούτε θα μπορούσε ποτέ να ισχύσει βάσει του κώδικα αξιών και αρχών της Jumbo», αναφέρει η εταιρεία.

Επίσης «δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έχει ζητήσει να λειτουργήσουν τα καταστήματά της την Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου, όπως και να λειτουργούν τις Κυριακές γενικότερα, με εξαίρεση τις περιοχές στις οποίες λειτουργούν οι ανταγωνιστές της», παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης εξέταζε σοβαρά ένα τέτοιο ενδεχόμενο αλλά υπαναχώρησε έπειτα από τις αντιδράσεις.

Διαβάστε περισσότερα:

Jumbo: Εργασιακό μεσαίωνα καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button