Διεθνή Επικαιρότητα

DW: Ο Σολτς απορρίπτει πολεμικές επανορθώσεις στην Πολωνία

Δύσκολη ήταν η επίσκεψη του νέου καγκελαρίου της Γερμανίας Όλαφ Σολτς στη Βαρσοβία, την οποία επέλεξε ως τρίτο βήμα στον προγραμματισμό των πρώτων επισκέψεών του στο εξωτερικό. Το θέμα της καταβολής επανορθώσεων τέθηκε έμμεσα στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Πολωνό πρωθυπουργό Μοραβιέτσκι. Για το Βερολίνο, ωστόσο το θέμα έχει κλείσει με επιχείρημα και τις γερμανικές εισφορές στον προϋπολογισμό της ΕΕ.

Όπως επισημαίνει δημοσίευμα της Deutsche Welle, η σημασία που προσδίδει η νέα κυβέρνηση τρικομματικού συνασπισμού υπό τον Όλαφ Σολτς στη χώρα καταδεικνύεται και στην κυβερνητική συμφωνία, όπου στη σελίδα 136 αναφέρεται ότι «Γερμανία και Πολωνία συνδέονται με βαθιά φιλία. Θα ενισχύσουμε την εργασία των φορέων της κοινωνίας των πολιτών, όπως για παράδειγμα το Γερμανο-Πολωνικό Ίδρυμα Νεολαίας».

Η Πολωνία δεν είναι μόνο η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα στα ανατολικά σύνορα της Γερμανίας, αλλά πολύ περισσότερο η χώρα που μέτρησε εκατομμύρια νεκρούς, τραυματίες και εκτοπισμένους από τη ναζιστική εισβολή και κατοχή.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button