Υγεία

BioNTech: «Η 3η δόση του εμβολίου αδρανοποιεί την παραλλαγή Όμικρον»

Ελπίδες για την καταπολέμηση του νέου στελέχους του κορονοϊού, «Όμικρον», γέννησαν οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της BioNTech, Ουγούρ Σαχίν.

Όπως ανακοίνωσαν οι εταιρείες Pfizer – BioNTech, που συνεργάζονται για την παρασκευή ενός εκ των εμβολίων κατά της covid, η 3η αναμνηστική δόση του εμβολίου αδρανοποιεί την παραλλαγή «Όμικρον».

Με βάση τα πρώτα στοιχεία που επικαλούνται οι δύο εταιρείες Pfizer και BioNTech, φαίνεται να είναι ξεκάθαρο ότι η προστασία από τον κορονοϊό βελτιώνεται έπειτα από την 3η ενισχυτική δόση με το εμβόλιο.

Προκαταρκτικές εργαστηριακές μελέτες καταδεικνύουν ότι η τρίτη δόση του εμβολίου αυξάνει τα εξουδετερωτικά αντισώματα κατά 25 φορές σε σύγκριση με δύο δόσεις έναντι της παραλλαγής «Όμικρον». Τα αντισώματα μετά την αναμνηστική δόση είναι συγκρίσιμα με εκείνα που παρατηρούνται μετά από δύο δόσεις έναντι του αρχικού ιού και σχετίζονται με υψηλά επίπεδα προστασίας.

Οι εταιρείες συνεχίζουν να προωθούν την ανάπτυξη ενός εμβολίου για την «Όμικρον» και αναμένουν να το έχουν διαθέσιμο έως τον Μάρτιο σε περίπτωση που χρειαστεί προσαρμογή για περαιτέρω αύξηση του επιπέδου και της διάρκειας προστασίας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button