Ειδήσεις Ελλάδος

Attica Bank: Εγκρίθηκε το συμπληρωματικό ενημερωτικό δελτίο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου

Το «πράσινο φως» στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank έδωσε εκ νέου σήμερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το συμπληρωματικό Ενημερωτικό Δελτίο της αύξησης, μέσω του οποίου επισημοποιείται η συμφωνία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) με τους νέους επενδυτές που εν ευθέτω χρόνω θα αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο της Τράπεζας, δηλαδή το ΤΜΕΔΕ με την Ellington.

Η αύξηση που είναι σε εξέλιξη ως τις 17 Δεκεμβρίου, ύψους 240 εκατ. ευρώ, αφορά στην πρώτη φάση της κεφαλαιακής ενίσχυσης της Bank Attica, στην οποία το ΤΜΕΔΕ – Ellington θα καταβάλλουν περί τα 62 εκατ. ευρώ, ασκώντας δικαιώματα από τα αδιάθετα του ΤΧΣ και των άλλων μετόχων μειοψηφίας.

Το πρώτο τρίμηνο του 2022 προς τα τέλη θα διενεργηθεί η δεύτερη αύξηση κεφαλαίου κατά το ποσό των 120 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της οποίας θα αποκτήσουν οι νέοι επενδυτές ποσοστό ελέγχου στην Τράπεζα και συνδυαστικά, θα αποφασισθεί αν θα γίνει και μια τρίτη αύξηση, ή μια έκδοση μετατρέψιμων ομολογιών ή τίτλων warrants.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button