Πολιτική

59.824 συμπολίτες των άνω των 60 έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση – Galaksias Portal News

Μια ημέρα μετά τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ αλλά και την αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμούς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου πραγματοποιεί την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Παρά το ότι το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει σημάδια αποκλιμάκωσης υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μόλυνσης για τον καθένα μας», είπε ξεκινώντας την ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Επιβάλλεται να αξιοποιήσουμε όλα τα όπλα άμυνας που έχουμε στην διάθεσή μας. Τα όπλα είναι εμβολιασμός και διαπιστώνεται ότι υπάρχει απόλυτη συσχέτισης των εμβολιασμών με την καταπολέμηση του ιού. Επίσης, κάνουμε όλοι συστηματική χρήση του τέστινγκ για να προστατευθούμε. Από σήμερα έως τις 11 Δεκεμβρίου θα δίνεται σε όλους ένα δωρεάν σελφ τεστ. Μέτρο που κρίνεται απαραίτητο για να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία και να κάνουμε Χριστούγεννα. Τηρούμε επίσης τα μέτρα σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους».

Για τους εμβολιασμούς είπε ότι πρώτος στόχος η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης και κυρίως γι αυτούς που κινδυνεύουν περισσότερο και είναι άνω των 60. Πάνω από το 1/10 έσπευσαν σε 5 ημέρες να κλείσουν ραντεβού. Από την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας 59.824 συμπολίτες των άνω των 60 έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση. Τις τελευταίες δέκα ημέρες 151.489 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού πρώτης δόσης και πάνω από 1 εκατομμύριο την αναμνηστική. Στόχος, τόνισε είναι η επιτάχυνση της αναμνηστικής δόσης. Από το Σάββατο μέχρι πριν από λίγο είχαν κλειστεί 535.662 ραντεβού αναμνηστικής δόσης.

Δεύτερος στόχος η επιτάχυνση της αναμνηστικής δόσης. Η πανδημία είναι δυναμική και προσαρμόζουμε την τακτική μας σε κάθε εξέλιξη.

Από το Σάββατο άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για όσους είχαν ολοκληρώσει πρώτη και δεύτερη δόση έως τον Αύγουστο. Άναψε επίσης το πράσινο φως από την επιτροπή για τα παιδιά 5 έως 11 ετών.

Δείτε την ενημέρωση 

To άρθρο Οικονόμου: 59.824 συμπολίτες των άνω των 60 έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newsit.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button