Οικονομία

200.000 λιγότεροι συνταξιούχοι θα λάβουν το μέρισμα Μητσοτάκη

Άλλη μία απάτη αποδείχθηκε η έκτακτη οικονομική ενίσχυση που υποσχέθηκε στους συνταξιούχους ο Πρωθυπουργός. Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας, το μέρισμα- κοροιδία των 250 ευρώ θα λάβουν την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου μόλις 634.027 χαμηλοσυνταξιούχοι, όταν ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε στις 22 Νοεμβρίου από το βήμα της Βουλής ότι αυτό αφορά 800.000 άτομα !

Ακόμα χειρότερα, τα χρήματα που θα διατεθούν είναι 164 εκατομμύρια ευρώ, και όχι 205 εκατομμύρια όπως είχε επίσης ανακοινωθεί. Ο λόγος είναι ότι τα πολύ αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια αφήνουν εκτός της ενίσχυσης εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους, αφού πρακτικά θα το πάρουν μόνο όσοι λαμβάνουν σύνταξη κάτω των 450 ευρώ, ενώ η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού, δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολο της το ποσό των 200.000 ευρώ.

«Για 5 ευρώ, αποκλείστηκαν από το μέρισμα 5 έως 6.000 δικαιούχοι», τόνισε μιλώντας στο OPEN ο δικηγόρος- εργατολόγος, Αλέξης Μητρόπουλος.

Την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί επίσης η έκτακτη οικονομική ενίσχυση 250 ευρώ στους δικαιούχους του αναπηρικού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ καθώς και στους ανασφάλιστους υπερήλικες.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button