Πολιτική

11% το προβάδισμα της ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ – Εκτόξευση ΚΙΝΑΛ με Ανδρουλάκη – Galaksias Portal News

Απαισιοδοξία και φόβος κυριαρχούν στους πολίτες, λόγω της οικονομίας αλλά και της πανδημίας. Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμά της και το ΚΙΝΑΛ με τον Νίκο Ανδρουλάκη στην ηγεσία του εκτοξεύεται πάνω από το 13%.

Αυτά και πολλά άλλα δείχνουν οι τάσεις της MRB, που καταγράφουν την κατάσταση από την 1ηΔεκεμβρίου έως και μετά τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, την περασμένη εβδομάδα. Στην πρόθεση ψήφου, πριν από τις εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, η ΝΔ είχε προβάδισμα 10,1% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 31,3% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 21,2%. Το Κίνημα Αλλαγής ήταν στο 10,5%, το ΚΚΕ στο 4,6%, η Ελληνική Λύση στο 3,9%, το ΜέΡΑ25 στο 3 %, οι Έλληνες για την Πατρίδα στο 1,9%, και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο 1%.

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 4,6 % των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 18%.

Στο ίδιο ερώτημα όταν τέθηκε στις 13-14 Δεκεμβρίου, μετά τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ δηλαδή, το προβάδισμα της ΝΔ αυξάνεται στο 11%, ενώ το ποσοστό του Κινήματος Αλλαγής εκτοξεύεται στο 13,5%!

Η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε 30,7 % και ο ΣΥΡΙΖΑ 19,7%. Το ΚΙΝΑΛ έλαβε 13,5%, το ΚΚΕ 4,1%, η Ελληνική Λύση 3,8%, το ΜέΡΑ25 2,7%, οι Έλληνες για την Πατρίδα 1,5%, οι Ελεύθεροι Άνθρωποι 1,5% και η Δημιουργία, ξανά!/ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ 1,1%.

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,3 % των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 19,1%.

Στην παράσταση νίκης, προηγείται με 51% η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 20,1%.

Στην ερώτηση «ποιο κόμμα θα θέλατε να κερδίσει τις εκλογές όποτε και εάν γίνουν» το 35,8% απαντά «Νέα Δημοκρατία» και το 29,7% «ΣΥΡΙΖΑ».

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 41,1% και ο Αλέξης Τσίπρας 29,8%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 24,4 %.

Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 37,4% ευνοϊκών απόψεων και 45% αρνητικών, ο Αλέξης Τσίπρας 30,7% ευνοϊκές γνώμες και 50% αρνητικές ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει 30,4% ευνοϊκές γνώμες και μόλις 13,8% αρνητικές.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας συγκεντρώνει ποσοστό 14,1% σε ευνοϊκές γνώμες, ο Γιάννης Βαρουφάκης 13,5% και ο Κυριάκος Βελόπουλος 13,1%.

Οι τάσεις της MRB κατέγραψαν και τους πιο δημοφιλείς υπουργούς, με τον Νίκο Δένδια, Κυριάκο Πιερρακάκη και Βασίλη Κικίλια να είναι στις πρώτες θέσεις.

Οι πολίτες θεωρούν ότι τα 4 σημαντικότερα προβλήματα της χώρας είναι: υγεία/ περίθαλψη με ποσοστό 45%, πανδημία 43,1 %, ανεργία 35,9 %, πληθωρισμός/ακρίβεια 25,2 %.

Η λέξη «Φόβος» σε ποσοστό 47,5% εκφράζει περισσότερο τους πολίτες για το παρόν και το μέλλον της χώρας, ακολουθούν η «Οργή» με ποσοστό 43,7%, η «Ελπίδα» με 35,3% και η «Ντροπή» με 34,2%.

Σε ό,τι αφορά τους δείκτες αισιοδοξίας και συγκεκριμένα στο ερώτημα «πώς πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στη χώρα μας», το 59,1% απαντά «Πολύ άσχημα-Αρκετά άσχημα», ενώ το 13,6% απαντά «Πολύ καλά-Αρκετά καλά».

Στο ερώτημα, «πώς κρίνετε σε γενικές γραμμές σήμερα την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας», το 60,1% απαντά «Πολύ κακή – κακή» και το 10,4% απαντά «Πολύ καλή-καλή».

Στο ερώτημα «πόσο πιθανό είναι ένα γενικό lockdown το επόμενο διάστημα;», το 40,9% απαντά «πολύ πιθανό/αρκετά πιθανό».

Στην ερώτηση περί υποχρεωτικότητας των εμβολίων το 38,3% δηλώνει ότι πρέπει να είναι υποχρεωτικός για όλους ο εμβολιασμός, το 22,7% να είναι υποχρεωτικός για εργαζόμενους στον τομέα υγείας και για εργαζόμενους που έρχονται σε επαφή με ευπαθείς ομάδες, το 12,7% στους εργαζόμενους τις ένοπλές δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας, το 10,2% στους ιερείς και στους ανθρώπους που εμπλέκονται με την λειτουργία της εκκλησίας και το 10,1% στους εκπαιδευτικούς.

Επίσης, το 32,7% πιστεύει ότι οι εμβολιασμοί δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικοί για κανένα και καμία κατηγορία πολιτών.

To άρθρο Τάσεις MRB: 11% το προβάδισμα της ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ – Εκτόξευση ΚΙΝΑΛ με Ανδρουλάκη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newsit.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button