Οικονομία

Όλο το σχέδιο 7μηνης «προεργασίας» για 25.000 νέους 18 έως 29 ετών – Επιδότηση 100% μισθών και εισφορών

Σχέδιο επιδότησης μισθών και εισφορών για 25.000 νέους 18 -29 ετών θα τρέξει το αμέσως επόμενο διάστημα η ΔΥΠΑ αποκλειστικά για τον ιδιωτικό τομέα (συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ).

Την προαναγγελία το εν λόγω σχέδιο επιδότησης απασχόλησης ονόματι «Προεργασία» έκανε σήμερα (05.06.24), η Υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Έγκυρες πληροφορίες του newsit.gr από αρμόδια στελέχη αναφέρουν πως το πρόγραμμα αυτό θα προβλέπει 100% κρατική επιδότηση στο μισθό (στο ύψος του κατώτατου μισθού των 830 ευρώ μικτά) αλλά και στις εργοδοτικές εισφορές.

Θα αφορά 25.000 νέους 18 -29 ετών για 7 μήνες και θα “τρέξει” από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης.

Σύμφωνα με την πρόσκληση του προγράμματος για την υλοποίηση δράσης που περιλαμβάνει ενέργειες προετοιμασίας και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας με σκοπό την προώθηση της ένταξης στην αγορά εργασίας για 25.000 άνεργους νέους, από 18 έως 29 ετών, οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Η δράση περιλαμβάνει ενέργειες προετοιμασίας και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας με σκοπό την προώθηση της ένταξης στην αγορά εργασίας για 25.000 άνεργους νέους, έως 29 ετών και θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ανοικτού τύπου προγραμμάτων (OPEN FRAMEWORK MODEL), δηλαδή θα παραμείνει ανοικτή ως προς την υποβολή των αιτήσεων μέχρι την κάλυψη όλων των θέσεων ή την εξάντληση του προϋπολογισμού.

Ωφελούμενοι της δράσης είναι άνεργοι ηλικίας 18 – 29 ετών, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των ΚΠΑ2 της ΔΥΠΑ, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 7 μήνες (πλήρης απασχόληση). Στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα προεργασίας καταβάλλεται από τη ΔΥΠΑ μηνιαίως αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό. Επιπλέον καταβάλλεται αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας, τα οποία υπολογίζονται σύμφωνα με την προαναφερόμενη αποζημίωση. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα προεργασίας, για τον χρόνο συμμετοχής τους σε αυτό, υπάγονται στη μικτή ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ. Ο υπολογισμός των καταβλητέων εισφορών γίνεται επί του ποσού της προαναφερόμενης αποζημίωσης. Από το ανωτέρω ποσό η Δ.ΥΠ.Α. παρακρατεί την προβλεπόμενη εισφορά ασφαλισμένου και την αποδίδει στον e-ΕΦΚΑ μαζί με την προβλεπόμενη εισφορά εργοδότη που βαρύνει την Δ.ΥΠ.Α.

Η δράση απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε όλη τη χώρα.

To άρθρο Όλο το σχέδιο 7μηνης «προεργασίας» για 25.000 νέους 18 έως 29 ετών – Επιδότηση 100% μισθών και εισφορών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button