Οικονομία

Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες με οφειλές


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2023, 14:59

Έληξε εχθές, Τετάρτη 31 Μαΐου, η ασφαλιστική ικανότητα για όσους μη μισθωτούς (ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες) δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους.

Όσοι δεν έχουν ακόμα κάνει χρήση της ρύθμισης για την ανανέωση της ασφαλιστικής τους ικανότητας για το ασφαλιστικό έτος 2023 έπρεπε να σπεύσουν να το πράξουν έως και εχθές, για να μην χάσουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επανέρχεται και δίνει έμφαση στο ζήτημα της απουσίας παράτασης στην ημερομηνία πληρωμής της εισφοράς υγείας του 2022 για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, που αν δεν καταβληθεί θα τους στερήσει την κάλυψη των δαπανών υγείας μετά την 1η Ιουνίου.

H εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου, τονίζει πως «από σήμερα ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες, με οφειλές στον ΕΦΚΑ, δεν έχουν πρόσβαση ούτε σε ενημερότητα, ούτε σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη παρά μόνο καλύπτονται από τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τη φαρμακευτική περίθαλψη των ανασφαλίστων».

Η κ. Τσαπανίδου στη δήλωσή της σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να δοθεί λύση, με ρύθμιση των χρεών, κούρεμα της βασικής οφειλής και μακρά περίοδο αποπληρωμής και έχει δεσμευτεί σε αυτό στο πρόγραμμά του».

«Η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε», τονίζει, προσθέτοντας ότι «οφείλει τώρα, να εξηγήσει τους λόγους, στους χιλιάδες ανθρώπους που επιμένει να τους ζητά να αποπληρώσουν 722 ευρώ την ώρα που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους».

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2023, 14:59

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button