Οικονομία

Ο Σι Τζινμπίνγκ στην Ευρώπη: Κινεζική «σφήνα» μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ

Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ της Κίνας μεταβαίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια με ένα σαφές μήνυμα: Το Πεκίνο προσφέρει πολύ περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες για το μπλοκ απ’ ό,τι θέλουν να παραδεχτούν οι ΗΠΑ.

Ο ηγέτης της Κίνας θα ξεκινήσει το πενθήμερο ταξίδι του στη Γαλλία, τη Σερβία και την Ουγγαρία στις 5 Μαΐου, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών στο Πεκίνο. Τα έθνη αυτά επιδιώκουν επενδύσεις από την Κίνα, παρά τις έρευνες της ΕΕ σχετικά με τη βιομηχανική πολιτική του Πεκίνου και τις προειδοποιήσεις αξιωματούχων στην Ουάσινγκτον για τους κινδύνους.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στοχεύει να εμβαθύνει την προσωπική του σχέση με τον Σι κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης στη Γαλλία, καθώς απευθύνει έκκληση στον Κινέζο ηγέτη να παροτρύνει τον Βλαντίμιρ Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τα σχέδια και ζήτησαν να μην κατονομαστούν συζητώντας την προσέγγιση από το Παρίσι. Ο Μακρόν στοχεύει επίσης να προσελκύσει κινεζικές δαπάνες στον τομέα των μπαταριών EV της Γαλλίας, είπαν.

To άρθρο Ο Σι Τζινμπίνγκ στην Ευρώπη: Κινεζική «σφήνα» μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button