Αθλητικά

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 81-72: Στο Final Four της Euroleague έπειτα από 12 χρόνια με υπογραφή Κέντρικ Ναν

Την πρόκριση του στο Final Four της Euroleague, έπειτα από 12 χρόνια, πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έλιωσε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην κόλαση του ΟΑΚΑ, επικράτησε με 81-72 στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς των πλέι οφ και έγινε η δεύτερη ομάδα που έκλεισε θέση στο μεγάλο μπασκετικό ραντεβού της Ευρώπης, μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τι κι αν ο Ματίας Λεσόρ βρέθηκε σε εφιαλτικό βράδυ από τη γραμμή των βολών, τι κι αν ο Σλούκας αγωνιζόταν με πρόβλημα τραυματισμού από τη δεύτερη περίοδο, ο Παναθηναϊκός απλά δεν γινόταν να χάσει μπροστά σ’ αυτή την ασύλληπτη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν 20.000 φίλοι του.

Και δεν γινόταν να χάσει κι όταν είχε τον απίθανο Κέντρικ Ναν σε ονειρικό βράδυ. Ο Αμερικανός γκαρντ ισοπέδωσε τους Ισραηλινούς με 26 πόντους και 6 τρίποντα (!), ενώ είχε ακόμα 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε μία εμφάνιση βγαλμένη από το NBA, όπου μεγαλουργούσε τα προηγούμενα χρόνια.

Τον ακολούθησε σε απόδοση ο σπουδαίος Κώστας Σλούκας, ο οποίος αγωνιζόταν με πρόβλημα στο πόδι, αλλά μέτρησε 15 πόντους και 6 ασίστ. Πολύτιμες βοήθειες έδωσε στην επιστροφή του στη δράση ο Χούαντσο με 11 πόντους, ενώ ο Λεσόρ αν και τελείως άστοχος στις βολές, μέτρησε 9 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Από πλευράς Μακάμπι, διασώθηκε ο Λορέντζο Μπράουν και ο Τζος Νίμπο, με τον Κάτας να βλέπει τον Κόλσον να κινείται σε ρηχά νερά και γενικότερα να αδυνατεί να καλύψει το μεγάλο κενό του Μπόλντγουιν.

Στο Final Four του Βερολίνου, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τον νικητή του ζευγαριού Μονακό – Φενέρμπαχτσε.

Ο αγώνας

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στο παρκέ. Ο Νίμπο έκανε σ’ ακόμα ένα παιχνίδι ζημιά στην πράσινη ρακέτα και έβαλε τους Ισραηλινούς μπροστά με 7 πόντους (8-15) στο 6′.  Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και κατάφερε να μειώσει στο καλάθι (19-21) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Με τον Κώστα Σλούκα να βγαίνει μπροστά και τον Χουάντσο Ερνάνγκομεθ να δίνει πολύτιμες λύσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ, ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα (32-30) στο 15′, ωστόσο η Μακάμπι κατάφερε και πάλι να ξεφύγει με 5 πόντους (34-39) για να έρθουν οι Σλούκας και Παπαπέτρου να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια (41-41) στο ημίχρονο.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε τελείως στο τρίτο δεκάλεπτο, με τις άμυνες των δύο ομάδων να βγαίνουν μπροστά και τα καλάθια να έρχονται με πολύ… ιδρώτα. Ο Λεσόρ δεν σταματούσε να χάνει βολές, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ.

Με αιχμή του δόρατος τον Νίμπο, η Μακάμπι ξέφυγε με 49-53, ωστόσο ο Χουάντσο βγήκε και πάλι μπροστά και παρέα με τον Κώστα Αντετοκούνμπο έδωσαν το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (58-56) στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου.

Με τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη να βγάζει μεγάλες άμυνες, o Παναθηναϊκός ξέφυγε με 61-56 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, ενώ ο Ναν έστειλε τη διαφορά στους 8 πόντους (64-56) στο 33′.

Η Μακάμπι χρειάστηκε τέσσερα λεπτά για να πετύχει το πρώτο καλάθι της στην τέταρτη περίοδο, έχυσε τόνους ιδρώτα γενικότερα για να βρει τον διάδρομο προς το πράσινο καλάθι κι όταν ο Ναν πήρε… φωτιά, η διαφορά έφυγε σε διψήφια επίπεδα!

Ο Λορέντζο Μπράουν προσπάθησε να κρατήσει ζωντανή τη Μακάμπι, αλλά το ποτάμι δεν γύρισε πίσω. Ο Παναθηναϊκός δεν άφησε κανένα περιθώριο στους Ισραηλινούς και επέστρεψε στο Final Four της Euroleague ύστερα από 12 χρόνια!

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-21, 41-41, 58-56, 81-72.

To άρθρο Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 81-72: Στο Final Four της Euroleague έπειτα από 12 χρόνια με υπογραφή Κέντρικ Ναν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button