Οικονομία

Επιτηδευματίες: Τον Σεπτέμβριο έρχεται το ψηφιακό πελατολόγιο από την ΑΑΔΕ

Άλλο ένα μέτρο αναμένεται να προστεθεί στο «οπλοστάσιο» της ΑΑΔΕ για την πάταξη της φοροδιαφυγής στους επιτηδευματίες.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ, η ανάπτυξη εφαρμογής ψηφιακού πελατολογίου για τους κλάδους των επιτηδευματιών, αναμένεται τον προσεχή Σεπτέμβριο 2024.

Ποιους αφορά

Ουσιαστικά, το ψηφιακό πελατολόγιο θα είναι ένα ψηφιακό βιβλίο πελατών που θα τηρούν υποχρεωτικά συγκεκριμένοι επαγγελματικοί κλάδοι, όπως:

  • Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών σε οχήματα: συνεργεία, ηλεκτρολογεία, βουλκανιζατέρ, φανοποιεία, πώληση ανταλλακτικών, χώροι στάθμευσης, πλυντήρια, ενοικίαση οχημάτων, πώληση καινούργιων/μεταχειρισμένων οχημάτων.
  • Επιχειρήσεις εκδηλώσεων: χώροι δεξιώσεων, catering, διοργάνωση εκδηλώσεων (γάμοι, βαφτίσια), ταξίδια, ψυχαγωγία, διακόσμηση.

Σκοπός του ψηφιακού πελατολογίου είναι η ενίσχυση του ελέγχου μέσα από την συγκριτική ανάλυση πελατών με δηλωθέντα εισοδήματα και εκδιδόμενες αποδείξεις, και κατ’ επέκταση η αντιμετώπιση φοροδιαφυγής.

Ως εκ τούτου, το ψηφιακό πελατολόγιο θα λειτουργεί ως λογιστικό πρόγραμμα, ανοιχτό κατά τη διάρκεια λειτουργίας της επιχείρησης. Θα συνδέεται με το TaxisNet για αποτροπή παραβίασης και αλλοίωσης δεδομένων και θα καταγράφει τον αριθμό πελατών κάθε ημέρας.

Έτσι, θα συγκρίνει τον αριθμό πελατών με τις αποδείξεις παροχής υπηρεσιών που εκδίδονται και καταχωρούνται στο MyData, και όταν θα γίνεται δήλωση ασυνήθιστα μικρού αριθμού πελατών από μια επιχείρηση θα οδηγεί σε έλεγχο.

To άρθρο Επιτηδευματίες: Τον Σεπτέμβριο έρχεται το ψηφιακό πελατολόγιο από την ΑΑΔΕ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button