Πολιτική

Χαμόγελα αισιοδοξίας στον ΣΥΡΙΖΑ – Τα θετικά μηνύματα από τις δημοσκοπήσεις λίγο πριν τις Ευρωεκλογές

Με συγκρατημένη αισιοδοξία παρακολουθούν τα στελέχη της Κουμουνδούρου τα θετικά μηνύματα που αποτυπώνονται για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Καθώς η κλεψύδρα για τις Ευρωεκλογές «αδειάζει», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης χθες (σ.σ. 29.05.2024) βρέθηκε στον Πύργο. Αφού περιόδευσε στην πόλη συνομιλώντας με τους πολίτες, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, επισκέφτηκε την Αμαλιάδα και το Μουσείο για τον Νίκο Μπελογιάννη.

Στις δηλώσεις του από το μουσείο Μπελογιάννη ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε συγκινημένος, δηλώνοντας τα εξής:

«Έχω βαθιά και τη συγκίνηση και τη συνειδητοποίηση ότι είμαστε και είμαι ελάχιστος μπροστά στο ανάστημα αυτού του ανθρώπου, του Νίκου Μπελογιάννη, ο οποίος αγωνίστηκε για τις ιδέες του, για την ελευθερία της πατρίδας του, για τη δικαιοσύνη, για τη δημοκρατία, την ισονομία, την ισοπολιτεία. Και το μόνο το οποίο αισθάνομαι αυτή τη στιγμή είναι ότι η σύγχρονη Αριστερά – εκείνη που έχει στο DNA της να κυβερνήσει για να αλλάξει τον τόπο για το καλό των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, για το καλό της δημοκρατίας και των θεσμών- έχει, έχουμε την ευθύνη κι εμείς να σηκώσουμε ανάστημα και να αγωνιστούμε απέναντι στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει αυτή τη στιγμή η κοινωνία μας, όπως είναι η καταστρατήγηση του κράτους δικαίου, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ατομικών ελευθεριών -είτε αυτό λέγεται παρακολουθήσεις είτε αυτό λέγεται Τέμπη είτε προπαγάνδα. Οι προκλήσεις είναι παρόμοιες. Άλλο περιτύλιγμα, με προφανώς μια άλλη συνθήκη του 2024, αλλά οι προκλήσεις ομοιοκαταλήγουν με την ιστορία που υπήρχε τότε, για την οποία αγωνίστηκε «ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο». Άρα λοιπόν, εγώ δεσμεύομαι στον κόσμο της Αριστεράς, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Κι είμαι τόσο υπερήφανος που ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησε ως κυβέρνηση ώστε αυτό εδώ το μουσείο να ολοκληρωθεί. Και σε όλο τον δημοκρατικό κόσμο να σταθούμε αντάξιοι στην ιστορία του Μπελογιάννη και των αγωνιστών της δημοκρατίας μας, για να μπορέσει αυτός ο τόπος να αισθανθεί υπερήφανος για το μέλλον που θα αφήσει στα παιδιά του».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ θα βρεθεί σήμερα 30 Μαΐου στη Ρόδο, όπου θα περιοδεύσει στην Παλιά Πόλη και το εμπορικό κέντρο και θα καταλήξει στον πεζόδρομο της Εθνάρχου Μακαρίου, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό, στις 20:00.

Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, όπου επίσης θα απευθύνει ομιλία. Στις 4 του μήνα θα μιλήσει στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ την Τετάρτη 5 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η διακαναλική του συνέντευξη, η οποία, όπως λένε από την Κουμουνδούρου, θα έχει πρωτοτυπίες.

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου θα γίνει η μεγάλη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα, ενώ η προεκλογική περίοδος θα ολοκληρωθεί με την τελευταία ομιλία, την Παρασκευή, δυο μέρες πριν τις εκλογές, στην Πάτρα.

Τέμπη: «Θα σπάσουμε τη συνομωσία της σιωπής»

Εν τω μεταξύ αποφασισμένος να σπάσει τη «συνομωσία της σιωπής» που επιχειρεί να επιβάλει για τα Τέμπη η κυβέρνηση, εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με τον Στέφανο Κασσελάκη να στέλνει το μήνυμα ότι «η δικαιοσύνη στα Τέμπη είναι θέμα αξιοπρέπειας όλων των Ελλήνων».

Με αφορμή τη νέα αποκάλυψη του MEGA για την μυστική κυβερνητική σύσκεψη δυο μέρες μετά το έγκλημα, όπου αποφασίστηκε το «μπάζωμα», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. «σήκωσε» το θέμα, προκαλώντας, όπως ήταν αναμενόμενο, κρίση πανικού στη Ν.Δ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης με μία ανάρτηση του παρέθεσε τα στοιχεία από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του MEGA, ξαναβάζοντας όπως ανέφερε στο κάδρο τα δύο «τζάκια», δείχνοντας έτσι τον πρωθυπουργό και τον Κώστα Αχ. Καραμανλή.

To άρθρο Χαμόγελα αισιοδοξίας στον ΣΥΡΙΖΑ – Τα θετικά μηνύματα από τις δημοσκοπήσεις λίγο πριν τις Ευρωεκλογές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button