Οικονομία

ΤΑΙΠΕΔ – «Βερβερόντα»: Νέος διαγωνισμός για την πώληση του ακινήτου – «φιλέτου» των 627 στρεμμάτων στο Πόρτο Χέλι

Νέα προσπάθεια αξιοποίησης, μέσω πώλησης, του ακινήτου – «φιλέτου» στην Αργολίδα, δηλαδή της έκτασης των περίπου 627 στρεμμάτων «Βερβερόντα» στο Πόρτο Χέλι επιχειρεί, όπως και αναμένονταν, το ΤΑΙΠΕΔ. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την απόφαση να κηρύξει άγονο τον προηγούμενο διαγωνισμό στα τέλη Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως στον προηγούμενο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ είχε υποβληθεί μία μοναδική δεσμευτική οικονομική προσφορά από την Γούτος Οικοδομή, η οποία συνδέεται με την οικογένεια Γούτου, γνωστή και από την Golden Land Goutos, που έχει μακρά παράδοση στην περιοχή, το ύψος της οποίας (5 εκατ.) υπολειπόταν της αποτίμησης του ακινήτου από ανεξάρτητο εκτιμητή (20 εκατ. ευρώ), ενώ η απόκλιση δεν αμβλύνθηκε ούτε και την βελτιωτική προσφορά του υποψήφιου επενδυτή.

Πλέον, το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά σε νέο διαγωνισμό με το ίδιο αντικείμενο έχοντας ορίσει ως ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών από τους υποψήφιους επενδυτές την 18η Ιουλίου 2024. Το ακίνητο αποτελεί μη παραθαλάσσιο γεωτεμάχιο με πανοραμική θέα στον Αργολικό Κόλπο και έχει έκταση 627.417,92 τετραγωνικά μέτρα. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το κέντρο του οικισμού Πόρτο Χέλι και 300 μέτρων από τη λιμνοθάλασσα Βερβερόντας και την ακτή του Όρμου Πορτοχελίου.

Ο επενδυτής που θα προκύψει, θα επιλέξει τον τρόπο αξιοποίησης του ακινήτου στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που επιτρέπει το χωροταξικό, πολεοδομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο σχεδιασμού και αδειοδοτήσεων της χώρας μας.

Να σημειωθεί ότι είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία και υπήρχαν διάφορες αντιδράσεις για την αξιοποίηση της έκτασης, το μοντέλο, ακόμα και για το ενδεχόμενο δημιουργίας μικρού αεροδρομίου. Με τους κατοίκους της και τους τοπικούς φορείς να ανησυχούν για την υπερδόμηση της περιοχής και την αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος.

Επίσης, αν και υπήρχαν αρχικά διάφορες σχετικές πληροφορίες, τελικά δεν είχε υποβάλει προσφορά ο Πολ Κόλσον, ο γνωστός Ιρλανδός δισεκατομμυριούχος, ο οποίος έχει αγοράσει τα ξενοδοχεία «AKS Hinitsa Bay» και «AKS Porto Heli», αλλά και μεγάλα οικόπεδα στην περιοχή.

Ο δε όμιλος Γούτου και η Golden Land Goutos εμπλέκονταν εξ’ αρχής, λόγω και των ιδιοκτησιών τους στην περιοχή, σε ένα άλλο μεγάλο project στο Πόρτο Χέλι για το νέο Six Senses Resort, έχοντας εξασφαλίσει τη στήριξη από σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια του εξωτερικού για την προώθηση της εν λόγω επένδυσης, συνολικής αξίας 150 εκατ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τελικά δεν έδωσαν το παρών άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα και μένει να φανεί τι θα συμβεί αυτή τη φορά. Ειδικότερα, το ακίνητο προσφέρεται για χρήσεις τουρισμού – αναψυχής αλλά και μεταφορικών υποδομών σύμφωνα με προηγούμενο σχεδιασμό.

To άρθρο ΤΑΙΠΕΔ – «Βερβερόντα»: Νέος διαγωνισμός για την πώληση του ακινήτου – «φιλέτου» των 627 στρεμμάτων στο Πόρτο Χέλι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button