Πολιτική

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τη σπουδαία ηθοποιό

Την απώλεια της αγαπημένης ηθοποιού Άννας Παναγιωτοπούλου θρηνεί ο καλλιτεχνικός, αλλά και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος και το κοινό που την λάτρεψε.

Η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου έφυγε σήμερα (04.05.2024) από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών έπειτα από σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε με την υγεία της.

Τα πολιτικά κόμματα με ανακοινώσεις τους, αποχαιρετούν τη σπουδαία αυτή καλλιτέχνιδα.

ΣΥΡΙΖΑ: Μοναδικός ο τρόπος που έκανε και το μη αστείο να σε κάνει να γελάς

«Η Άννα Παναγιωτοπούλου δεν υπήρξε απλά μια χαρισματική κωμική ηθοποιός. Υπήρξε μια σπουδαία καλλιτέχνιδα που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στον χώρο της τηλεόρασης, του θεάτρου και του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εκφράζοντας συλλυπητήρ

ια στους οικείους της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «το χάρισμα που είχε να ‘σπάει’ την οθόνη και να σου απευθύνεται και αυτός ο τρόπος που έκανε και το μη αστείο να σε κάνει να γελάς, ήταν μοναδικός και αξεπέραστος». «Θα μείνει για πάντα ξεχωριστή στις καρδιές και τη μνήμη όλων μας», τονίζει.

ΠΑΣΟΚ: Κατάφερνε μέσα από τον κάθε ρόλο να κεντρίζει το ενδιαφέρον

Ο Τομέας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και η υπεύθυνη Κ.Τ.Ε. Πολιτισμού – βουλευτής Λακωνίας Νάγια Γρηγοράκου αποχαιρετούν τη σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιό Άννα Παναγιωτοπούλου.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «απο τα παιδικά της χρόνια ήθελε να γίνει ηθοποιός. Μεγάλωσε σε μεγαλοαστικό περιβάλλον, το οποίο δεν είχε καμία σχέση με το θέατρο, ενώ και οι γονείς της δεν ήθελαν να ασχοληθεί με αυτό. Όταν την έστειλαν στην Ελβετία για σπουδές, γύρισε κρυφά και έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό. Εκεί πρωτοσυνάντησε και τον Σταμάτη Φασουλή, με τον οποίο ήταν στην ίδια τάξη και αργότερα υπήρξαν βασικά μέλη στο Ελεύθερο Θέατρο.

Η Άννα Παναγιωτοπούλου συνέχισε την καριέρα της με επιθεωρήσεις, στις οποίες έπαιζε αλλά έγραφε και το σενάριο. Ευρέως γνωστή έγινε μέσω της συμμετοχής της σε τηλεοπτικές σειρές, αρχικά στην κρατική και στη συνέχεια στην ιδιωτική τηλεόραση. Σταθμός της τηλεοπτικής της καριέρας, θεωρείται η ενσάρκωση της «Μαντάμ Σουσού» στην ομότιτλη διασκευή του μυθιστορήματος του Δημήτρη Ψαθά τη σεζόν 1986-87.

“Η αναγνωρισιμότητα με τρελαίνει. Μ’ αρέσει που αρέσω στον κόσμο, αυτή είναι η δουλειά μου, αλλά συγχρόνως με κάνει και ντρέπομαι. Η τηλεόραση δεν φτιάχνει σταρ, φτιάχνει συγγενείς”. Αυτή ήταν η Άννα Παναγιωτοπούλου. Μια σεμνή, αφοσιωμένη , ταλαντουχα ηθοποιός που κατάφερνε μέσα από τον κάθε ρόλο να κεντρίζει το ενδιαφέρον και να αποσπά τις καλύτερες κριτικές. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους της».

ΚΚΕ: Έγινε κομμάτι της καθημερινότητας χιλιάδων ανθρώπων.

Αποχαιρετούμε με θλίψη την αγαπημένη ηθοποιό Άννα Παναγιωτοπούλου η οποία στην, για πάνω από 45 χρόνια, πορεία της κατάφερνε πάντα να κεντρίζει το ενδιαφέρον με την υποκριτική της τέχνη. Με τη χαρακτηριστική φωνή της, τις πνευματώδεις ατάκες της που συνόδευαν τις «απορίες» κάποιας που «ήθελε να τα ξέρει όλα» μαζί με το άφθονο γέλιο που χάρισε, έγινε κομμάτι της καθημερινότητας χιλιάδων ανθρώπων.

Η Άννα Παναγιωτοπούλου έγινε αγαπητή στο κοινό τόσο μέσα από το θέατρο και τον κινηματογράφο όσο και από τις τηλεοπτικές σειρές «Μαντάμ Σουσού», «Οι τρεις Χάριτες» και «Ντόλτσε Βίτα» που θεωρούνται «κλασικές επιτυχίες».

Το ΚΚΕ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος για την απώλεια της Άννας Παναγιωτοπούλου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button