Περιβάλλον

Φυτίλης (Act for Earth Summit): Ο άνθρωπος και οι θαλάσσιες χελώνες μπορούν να ζήσουν μαζί

Την πεποίθηση πως ο άνθρωπος και οι θαλάσσιες χελώνες μπορούν να ζήσουν αρμονικά μαζί εξέφρασε ο υπεύθυνος του κέντρου διάσωσης θαλάσσιων χελωνών «ΑΡΧΕΛΩΝ», Δημήτρης Φυτίλης, μιλώντας στο περιθώριο του «Act for Earth Summit» του CNN Greece, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου. 

Αναφερόμενος στο έργο της «ΑΡΧΕΛΩΝ» ο κ. Φυτίλης, ο οποίος συμμετείχε συμμετείχε στο πάνελ με θέμα το «Νερό» έκανε γνωστό πως η οργάνωση «εδώ και 40 περίπου χρόνια βρισκόμαστε στις περισσότερες περιοχές ωοτοκίας της χελώνας καρέτα – καρέτα στην Ελλάδα, όπως είναι η Ζάκυνθος, η Πελοπόννησος και η Κρήτη».

«Παράλληλα, εδώ και 30 χρόνια υπάρχει το κέντρο διάσωσης χελωνών στην Γλυφάδα, στο οποίο μπορεί να απευθυνθεί όποιος βρει μια τραυματισμένη ή άρρωστη χελώνα. Τότε, σε συνεργασία με το λιμενικό η οργάνωση αναλαμβάνει το έργο της διάσωσης, της περίθαλψης και τέλος της επιστροφής της χελώνας στο φυσικό της περιβάλλον».

Όμως το έργο της οργάνωσης δεν σταματά εκεί. Στο πλαίσιο της δράσης της, η «ΑΡΧΕΛΩΝ» προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τις νέες γενιές με ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης τόσο σε περισσότερους από 15.000 μαθητές τον χρόνο, όσο και στην υπόλοιπη κοινωνία, καθώς απευθύνεται κάθε χρόνο σε πάνω από 100.000 ανθρώπους.

Σκοπός των δράσεων αυτών δεν είναι άλλος από την αρμονική συμβίωση των ανθρώπων με ένα τόσο πολύτιμο για τα υδάτινα οικοσυστήματα είδος, το οποίο απειλείται με εξαφάνιση.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button