Οικονομία

Φυσικό Αέριο: Το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο για τον Ιούνιο

Ένα από τα πιο οικονομικά πράσινα τιμολόγια ρεύματος για τον Ιούνιο προσφέρει το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, θυγατρική της ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Για να γίνει πράξη το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο ρεύματος, το Φυσικό Αέριο απορρόφησε το μεγαλύτερο μέρος των αυξήσεων στη χονδρική τιμή του ρεύματος, τον περασμένο μήνα.

Συγκεκριμένα, με 12,85 λεπτά την κιλοβατώρα, το Φυσικό Αέριο προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή της αγοράς για τον τρέχοντα μήνα, πίσω μόνο από τη ΔΕΗ (11,9 λεπτά/κιλοβατώρα), η οποία ωστόσο εκμεταλλεύεται τα μεγάλα περιθώρια που της δίνει η δεσπόζουσα θέση της στην αγορά (70% των καταναλωτών χαμηλής τάσης).

Σε αντίθεση με το Φυσικό Αέριο, οι περισσότεροι πάροχοι μετακυλούν και με το παραπάνω στους πελάτες τους τη μεγάλη ανατίμηση (35% μεσοσταθμικά) στη χονδρική τιμή του ρεύματος τον περασμένο μήνα, ανακοινώνοντας αυξήσεις έως και 65% (45% μεσοσταθμικά).

Συγκεκριμένα:

  • ΕΛΙΝ – 14,85 λεπτά/κιλοβατώρα (αύξηση 56% σε σχέση με τον Μάιο),
  • Elpedison – 15,48 λεπτά/ κιλοβατώρα (αύξηση 55,3%),
  • NRG – 15,952 λεπτά/ κιλοβατώρα,
  • ΖΕΝΙΘ – 16,297 λεπτά την κιλοβατώρα
  • Ήρωνας – 16,33 λεπτά/κιλοβατώρα (αύξηση 61%),
  • Protergia – 16,42 λεπτά/κιλοβατώρα (αύξηση 55%).

Ας σημειωθεί, πως το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας εφαρμόζει διαχρονικά μια πολιτική χαμηλών τιμών, προστατεύοντας τους πελάτες του από τις έντονες διακυμάνσεις στη χρηματιστηριακή τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό τους. Το 2023 προσέφερε τη χαμηλότερη τιμή της αγοράς στο ρεύμα, μεσοσταθμικά, και το ίδιο συνεχίζει και στο 2024.

Επισημαίνεται, τέλος, πως με αφετηρία τις σταθερά χαμηλές τιμές και το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης, το Φυσικό Αέριο είναι σήμερα η πιο δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία ενέργειας, έχοντας στο πελατολόγιό του περισσότερα από 600 χιλιάδες νοικοκυριά, 20 χιλιάδες επαγγελματίες, 1250 δημόσια κτήρια και 450 μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές.

To άρθρο Φυσικό Αέριο: Το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο για τον Ιούνιο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button