Αθλητικά

Μπάγερν Μονάχου 3-1: Πήρε μεγάλη νίκη και έφτασε τους Βαυαρούς στο -2 στη βαθμολογία της Bundesliga

Δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε στη φετινή Bundesliga, η Στουργκάρδη νίκησε με 3-1 την Μπάγερν Μονάχου κι έτσι έφτασε στο -2 από τους Βαυαρούς και τη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Με τον χειρότερο τρόπο θα πάει -ψυχολογικά- η Μπάγερν Μονάχου στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης, για να “παλέψει” για την πρόκριση στον τελικό του Champions League. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ γνώρισε “βαριά” ήττα στην έδρα της Στουτγκάρδης, ένα αποτέλεσμα που έφερε τη συγκεκριμένη ομάδα στο -2 από τους Βαυαρούς και τη δεύτερη θέση.

Με τον χειρότερο τρόπο θα πάει η Μπάγερν Μονάου στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης, για να “παλέψει” για την πρόκριση στον τελικό του Champions League. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ γνώρισε “βαριά” ήττα στην έδρα της Στουτγκάρδης, ένα αποτέλεσμα που έφερε τη συγκεκριμένη ομάδα στο -2 από τους Βαυαρούς και τη δεύτερη θέση.

Η Στουτγκάρδη πανηγύρισε έτσι την πρώτη της νίκη κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου μετά το… μακρινό 2007 με τον Λεωνίδα Στεργίου να ανοίγει το σκορ, τον Γου-Γεόνγκ να της δίνει το προβάδισμα, μετά την ισοφάριση του Κέιν -με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι- και τον Σίλας να διαμορφώνει στις καθυστερήσεις το τελικό σκορ.

Σε άλλο ματς, η Ντόρτμουντ συνέτριψε με 5-1 την φιλοξενούμενη Άουγκσμπουργκ, σε μια τέλεια πρόβα τζενεράλε ενόψει της ρεβάνς στα ημιτελικά του Champions League την επόμενη εβδομάδα με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Οι γηπεδούχοι ήταν… σαρωτικοί στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα και με σκόρερ τους Μουκοκό (4΄, 29΄) και Μάλεν (20΄) έγραψαν το μη αναστρέψιμο 3-0.

Η Άουγκσμπουργκ έκοψε τη… φόρα της Ντόρτμουντ στο 32΄ με τον Βάργκας, αλλά οι γηπεδούχοι αποκατέστησαν στο 34΄ το «μαξιλαράκι» των τριών τερμάτων με τον Ρόις, ο οποίος στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από τον σύλλογο μετά από 12 χρόνια.

Τον… χορό των τερμάτων των θριαμβευτών ολοκλήρωσε ο Νμέκα στο 64΄. Η Ντόρτμουντ, που έχει εξασφαλίσει μια θέση στο Champions League της νέας αγωνιστικής περιόδου, βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 60 βαθμούς, τρεις πίσω από την τέταρτη Λειψία.

Αποτελέσματα και σκόρερ της 32ης αγωνιστικής:

Παρασκευή (03/05)

Χόφενχαϊμ-Λειψία 1-1

(90′ Κράμαριτς – 38′ Σέσκο)

Σάββατο (04/05)

Ντόρτμουντ-Άουγκσμπουργκ 5-1

(4′, 29′ Μουκοκό, 20′ Μάλεν, 34′ Ρόις, 64′ Ενμετσά – 32′ Βάργκας)

Βόλφσμπουργκ-Ντάρμσταντ 3-0

(8′ Βίμερ, 11′ Βιντ, 90’+3′ Τσέρνι)

Βέρντερ Βρέμης-Γκλάντμπαχ 2-1

(45′, 65′ Βόλτεμαντε – 8′ Χακ)

Στουτγκάρδη-Μπάγερν Μονάχου 2-1

(29′ Στεργίου, 83′ Γου-Γεόνγκ Τζονγκ, 90+3′ Σίλας – 37′ Κέιν)

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button