Υγεία

«Υπάρχει κρυφή ατζέντα για επάνοδο ασφαλιστικών εισφορών;» ερωτά ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για Κατρούγκαλο

Στο στόχαστρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ο Γιώργος Κατρούγκαλος μετά τις δηλώσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ για την ασφαλιστική «μεταρρύθμιση» των γιατρών.

Αρκετά με τους αμετανόητους «μεταρρυθμιστές», δηλώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Νίτσας για τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή υπεραμύνθηκε της πολιτικής που εφάρμοσε στο πλαίσιο της ασφαλιστικής «μεταρρύθμισής» του.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του ΙΣΘ εξηγεί πως κανένας γιατρός δεν έχει ετήσιο εισόδημα 200.000 ευρώ, όπως ανέφερε ο πρώην υπουργός, και θυμίζει πως η σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με το εισόδημα, οδήγησε στη φορολόγηση σχεδόν του 80% των εισοδημάτων των γιατρών.

Ο κ. Νίτσας ανέφερε συγκεκριμένα, πως «ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε συνδέσει τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών με το εισόδημά τους (!) πράγμα που οδήγησε σε συνολική φορολόγηση των εισοδημάτων σε ποσοστό μέχρι… 80%, γεγονός που παραδέχτηκε και ο ίδιος στη συγκεκριμένη εκπομπή. Ανέφερε δε ως παράδειγμα γιατρό με ετήσιο εισόδημα 200.000 ευρώ ο οποίος ωφελείται μετά την αλλαγή -από την παρούσα κυβέρνηση- της ασφαλιστικής ρύθμισης που εκείνος είχε εισάγει».

Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: «Υπάρχει κρυφή ατζέντα για επάνοδο ασφαλιστικών εισφορών-φόρων από μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;»

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι ύστερα από αυτή τη δημόσια εμφάνιση του πρώην υπουργού και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτουν δύο εύλογα ερωτήματα:

«Κάποιοι ακόμα πιστεύουν ότι υπάρχουν γιατροί στη χώρα μας με εισόδημα 200.000 ευρώ ετησίως ή προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόσφορο έδαφος στην κοινωνία για ό,τι σκοπεύουν να εφαρμόσουν αμετανόητα και εμμονικά; Υπάρχει κρυφή ατζέντα για επάνοδο ασφαλιστικών εισφορών-φόρων από μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;».

Ο κ. Νίτσας ξεκαθαρίζει ότι «οι γιατροί της Θεσσαλονίκης ζητούμε ΣΗΜΕΡΑ απαντήσεις δηλώνοντας την πλήρη αντίθεσή μας σε όποια μετατροπή των ασφαλιστικών εισφορών σε έμμεση φορολογία χωρίς κάποιο όφελος για τον ασφαλισμένο!

Η δε νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις προσεχείς εθνικές εκλογές πρέπει να αποκαταστήσει τους μισθούς των γιατρών του δημόσιου τομέα σε αξιοπρεπή επίπεδα, για τους δε γιατρούς του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να φροντίσει σε περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών και επιβαρύνσεων ώστε να μην αναρωτιόμαστε ύστερα από τέσσερα χρόνια γιατί οι Έλληνες γιατροί που ήδη βρίσκονται και εργάζονται στο εξωτερικό, από 20.000 αυξήθηκαν σε… 40.000».

Παρακολουθήστε εδώ τις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου:

πηγή: Iatropedia.gr

To άρθρο «Υπάρχει κρυφή ατζέντα για επάνοδο ασφαλιστικών εισφορών;» ερωτά ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για Κατρούγκαλο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button