Οικονομία

Τράπεζες: Οι επιλογές για φθηνό στεγαστικό δάνειο για νέους έως 45 ετών

Στεγαστικά χαμηλότοκα δάνεια για νέους, ανταποκρινόμενες στις ανάγκες τους για την απόκτηση στέγης, προσφέρουν ήδη τρεις από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Εθνική, Eurobank και Alpha Bank απευθύνονται με ειδικά στεγαστικά προγράμματα σε νέους και ζευγάρια ηλικίας έως 40 – 45 ετών, με ευνοϊκούς όρους δανειοδότησης και συμπληρωματικά δάνεια για την κάλυψη εξόδων συναφών με την κατοικία.

Την αρχή έκανε η Εθνική Τράπεζα με το πρόγραμμα «Το πρώτο μου Σπίτι» για νέους έως 45 ετών. Πρόκειται για δάνειο, με διάρκεια έως 40 χρόνια και με δυνατότητα επιλογής σταθερού επιτοκίου από 3%. Η Τράπεζα χρηματοδοτεί έως το 90% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, για κατοικίες όμως υψηλής ενεργειακής απόδοσης (κατηγορίας τουλάχιστον Γ), ενώ απαλλάσσει τον υποψήφιο δανειολήπτη από τα έξοδα έγκρισης φακέλου που διαμορφώνονται στα 490 ευρώ. Η Εθνική Τράπεζα δίνει επίσης τη δυνατότητα χορήγησης προσωπικού δανείου «ΕΞΠΡΕΣ», για κάλυψη πρόσθετων εξόδων που συνδέονται με την κατοικία, με προνομιακό επιτόκιο και μηδενικά έξοδα.

Ακολούθησε η Eurobank, λανσάροντας στεγαστικό δάνειο με προνομιακή έκπτωση στο σταθερό επιτόκιο για 10 έως 30 χρόνια (τα επιτόκια διαμορφώνονται από 3% έως 4,30% αντίστοιχα). Για την αγορά ακινήτου, οι δανειολήπτες μπορούν να επιλέξουν την fast track διαδικασία γρήγορης εκταμίευσης σε μόλις 10 εργάσιμες ημέρες από την κατάθεση του συμβολαίου στην Eurobank. Ενώ εάν κάνουν αίτηση για στεγαστικό δάνειο έως τις 31.07.2024 και εφόσον λάβουν τελική έγκριση έως τις 31.12.2024, οι δανειολήπτες δεν επιβαρύνονται με έξοδα δανείου.

Η Eurobank ανακοίνωσε επίσης στεγαστικό δάνειο με σταθερό επιτόκιο 1% για όλη τη διάρκεια του δανείου που φτάνει έως 40 έτη, για την αγορά, ανέγερση, επισκευή/ανακαίνιση ιδιόκτητης στέγης για οικογένειες που έχουν τουλάχιστον 3 παιδιά και διαμένουν σε περιοχές της Ανατολικής ακριτικής Ελλάδας (μόνιμοι κάτοικοι Έβρου, Λήμνου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Ικαρίας, Καλύμνου, Κω, Καρπάθου, Ρόδου έως και το Καστελόριζο).

Στον χορό των ειδικών στεγαστικών προγραμμάτων για νέους μπήκε χθες και η Alpha Bank. H Τράπεζα ανακοίνωσε το δάνειο Alpha Πρώτη Κατοικία για νέους έως 40 ετών, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα επιλογής χαμηλού σταθερού επιτοκίου 2,50% (πλέον της εισφοράς του Ν.128/75) για τα πρώτα 3 χρόνια και ανταγωνιστικού κυμαινόμενου επιτοκίου για τα επόμενα χρόνια. Το δάνειο καλύπτει έως και το 90% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, χωρίς δαπάνες εξέτασης του αιτήματος. Το Δάνειο Alpha Πρώτη Κατοικία απευθύνεται σε μία διευρυμένη περίμετρο δικαιούχων, καλύπτοντας έως και το 90% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, ανεξαρτήτως, μάλιστα, ενεργειακής κλάσης και παλαιότητας. Παράλληλα, δίνει στους δανειολήπτες τη δυνατότητα να επιλέξουν είτε σταθερό είτε κυμαινόμενο επιτόκιο καθ’ όλη τη διάρκεια του δανείου. Η διάρκεια του δανείου είναι από 5 έως 35 χρόνια, με δυνατότητα για περίοδο χάριτος έως 2 χρόνια στην αρχή του δανείου. Το ποσό του δανείου ανέρχεται έως 300.000 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το Δάνειο Alpha Πρώτη Κατοικία για νέους έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024.

To άρθρο Τράπεζες: Οι επιλογές για φθηνό στεγαστικό δάνειο για νέους έως 45 ετών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button