Οικονομία

Συμφωνία ΕΤαΕ – Eurobank: Χρηματοδότηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ) υπέγραψε η Eurobank, σε συνέχεια της επιτυχημένης διάθεσης του προγράμματος «InvestEU SME Competitiveness» με την εγγύηση του ΕΤαΕ, για τη συμμετοχή της στα νέα εγγυοδοτικά (υπό)προγράμματα για επιχειρήσεις, που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Ταμείου InvestEU.

Ειδικότερα, τα νέα εγγυοδοτικά (υπό)προγράμματα για επιχειρήσεις, που θα συμμετάσχει η Eurobank, υλοποιούνται στο πλαίσιο του τμήματος κράτους μέλους του προγράμματος InvestEU για την Ελλάδα, που χρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF) και σύμφωνα με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Ελλάδα.

Τα νέα (υπό)προγράμματα στοχεύουν σε δράσεις σε τρία πεδία: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας («RRF GR SME Competitiveness»), ανάπτυξη καινοτομίας και ψηφιοποίησης («RRF GR Innovation and Digitalization») και ενίσχυση της βιωσιμότητας («RRF GR Sustainability»).

Για το εν λόγω Πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σήμερα (26.4.2024) εκδήλωση στην Αθήνα, παρουσία των κ.κ., του Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, Ορέστη Καβαλάκη, του εκπροσώπου του EIF Senior Regional Representative για την Ελλάδα και την Κύπρο, Γιώργου Πάσσαρη και του DG ECFIN Resident Adviser in Athens European Commission, Chris Allen. Η Eurobank εκπροσωπήθηκε από τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Ιάκωβο Γιαννακλή.

Οι χρηματοδοτήσεις που διατίθενται από την Eurobank στο πλαίσιο των νέων (υπό)προγραμμάτων, απευθύνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για την κάλυψη των αναγκών τους σε Κεφάλαιο Κίνησης ή/και για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων, με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους συμπεριλαμβανομένης της έρευνας και καινοτομίας, της βιωσιμότητας, της ψηφιοποίησης και ψηφιακής αναβάθμισης των εργασιών τους.

Με την εγγύηση που παρέχεται από το ΕΤαΕ, για μέρος της χρηματοδότησης, οι επιλέξιμες επιχειρήσεις μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ρευστότητα με μειωμένες απαιτήσεις εμπραγμάτων εξασφαλίσεων και ανταγωνιστικό επιτόκιο, ανάλογα με τους όρους του κάθε (υπό)προγράμματος.

Το ποσό χρηματοδότησης ανά επιχείρηση συναρτάται με το συναλλακτικό της κύκλωμα, το προς υλοποίηση επενδυτικό σχέδιο και το επιχειρηματικό της πλάνο.

Οι χρηματοδοτήσεις παρέχονται με μακροπρόθεσμο ορίζοντα αποπληρωμής, δυνατότητα για σταδιακές εκταμιεύσεις καθώς και περίοδο χάριτος πληρωμής κεφαλαίου.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Retail και Digital Banking, κ. Ιάκωβος Γιαννακλής, ανέφερε σχετικά: «Η Eurobank στηρίζει με συνέπεια την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό όλων των επιχειρήσεων ως ένας σταθερός σύμμαχος για τη μετάβασή τους σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, ικανό να διαχειριστεί τις μεγάλες σύγχρονες προκλήσεις.

Η συμμετοχή μας και στο νέο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, του οποίου οι εγγυήσεις καλύπτονται από πόρους του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να είμαστε στο πλευρό της εγχώριας μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, που αποτελεί, διαχρονικά, πυλώνα για την εθνική οικονομία και την απασχόληση στη χώρα, προκειμένου εκείνη να αξιοποιήσει πλήρως και εγκαίρως τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη με ευνοϊκούς όρους.

Η νέα αυτή συνεργασία αποδεικνύει στην πράξη τη δέσμευση της Τράπεζας στην επίτευξη αυτής της συλλογικής επιδίωξης για τη χώρα μας».

To άρθρο Συμφωνία ΕΤαΕ – Eurobank: Χρηματοδότηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button