Πολιτική

ΤΟ ΠΑΣΟΚ στις κάλπες για νέο Πρόεδρο: Οξύς ο Ανδρουλάκης, ηγετική εμφάνιση Δούκα, ενωτικός ο Γερουλάνος

Τρεις υποψήφιους προέδρους έχει προς ώρας το ΠΑΣΟΚ μετά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη να στηθούν κάλπες στις 6 Οκτωβρίου.

Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας και Παύλος Γερουλάνος ανακοίνωσαν τις υποψηφιότητές τους και έτσι πλέον το ΠΑΣΟΚ μπαίνει σε μια νέα προεκλογική περίοδο αναζητώντας αυτή τη φορά τον νέο ηγέτη του.

Κανείς δεν γνωρίζει αν θα προκύψουν και άλλες υποψηφιότητες στη συνέχεια, ωστόσο από τα λεγόμενα των τριών υποψηφίων διαπιστώνει κανείς ότι το ΠΑΣΟΚ μπαίνει σε μια περίοδο έντονων αντιπαραθέσεων με τους μονομάχους πλέον ανοικτά να κάνουν τον προεκλογικό τους αγώνα. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι οι υποψήφιοι είναι επί της ουσίας 4 καθώς Χάρης Δούκας και Μανώλης Χριστοδουλάκης έχουν αποφασίσει να συμπορευθούν. 

Παρέλαβα κόμμα και δεν θα παραδώσω συνιστώσα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του ήταν ιδιαίτερα επιθετικός, έκανε την αυτοκριτική του λέγοντας «έκανα λάθη και αναλαμβάνω την ευθύνη» αλλά και ότι «Σε κρίσιμα ζητήματα στείλαμε θολό μήνυμα και εμφανιστήκαμε με διγλωσσία».

Μίλησε ωστόσο για παρασκηνιακές συμφωνίες και πασαρέλα προσωπικών φιλοδοξιών φωτογραφίζοντας τους κυρίους Χάρη Δούκα και Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Χαρακτηριστική ήταν μάλιστα η φράση του αναφερόμενος στα σενάρια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «Από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά παρέλαβα κόμμα και δεν θα επιτρέψω να γίνει συνιστώσα στα παιχνίδια κανενός».

Και Πρόεδρος και δήμαρχος

Ο Χάρης Δούκας άσκησε σκληρή κριτική ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του λέγοντας ότι: «Το ΠΑΣΟΚ έδωσε τη μάχη του, όμως δεν έπεισε τους πολίτες ότι μπορεί να είναι η λύση. Η τρίτη θέση στο πολιτικό σύστημα, δεν μας καθιστά δύναμη ανατροπής, ούτε μας βάζει σε τροχιά διακυβέρνησης. Ούτε ο Μητσοτάκης θα φύγει έχοντας απέναντι του κόμματα του 13% και του 15%».

«Θα είμαι παρών σε αυτή την προσπάθεια με το ΠΑΣΟΚ, όπως ήμουν σε όλη μου την πορεία στον δημόσιο βίο», δήλωσε ο Χ. Δούκας και υπογράμμισε: «Δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι, μπαίνω μπροστά και ζητώ τη στήριξή σας. Πάμε να νικήσουμε τώρα. Στόχος δεν είναι να κερδίσουμε τον Κασσελάκη, αλλά να νικήσουμε τη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές. Δεν έχουμε ανάγκη από μεσσίες, θέλουμε ηγεσία που θα κάνει πράξη το “μαζί”».

Ξεκαθάρισε ότι αν εκλεγεί Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει δήμαρχος Αθηναίων κάτι που οι επικριτές του βλέπουν δύσκολο και λένε ότι δεν μπορείς να έχει δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη.

Ο ενωτικός Γερουλάνος

Σε πιο χαμηλούς τόνους ο τρίτος υποψήφιος Παύλος Γερουλάνος ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «ζητώ να ηγηθώ της ευθύνης να παρουσιάσουμε ένα σχέδιο που θα γίνει κοινωνικά πλειοψηφικό, γιατί θα απαντάει πειστικά, στις ανάγκες του ελληνικού νοικοκυριού. Να ηγηθώ της ευθύνης να απογειώσουμε, λειτουργικά, το κόμμα ώστε να φτάσουμε το σχέδιό μας σε κάθε ελληνική οικογένεια».

To άρθρο ΤΟ ΠΑΣΟΚ στις κάλπες για νέο Πρόεδρο: Οξύς ο Ανδρουλάκης, ηγετική εμφάνιση Δούκα, ενωτικός ο Γερουλάνος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button