Πολιτική

Το μεγάλο στοίχημα του Στέφανου Κασσελάκη – «Είμαι καθαρός ουρανός» η ατάκα μήνυμα για τις κάλπες

Η αντίστροφη μέτρηση για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει και ο Στέφανος Κασσελάκης σε δύο εικοσιτετράωρα την Κυριακή των Ευρωεκλογών θα έχει μάθει αν η αδιαμεσολάβητη επαφή του με τους πολίτες και η προσωπική του σύγκρουση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έφερε τα αποτελέσματα που θέλει.

Στον ΣΥΡΙΖΑ μετά και την ιστορία με το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη κρατάνε την αναπνοή τους για το τι θα προκύψει από τις κάλπες των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Οι πιο αισιόδοξοι μιλούν για ένα 18% και πάνω ενώ οι πιο συγκρατημένοι θεωρούν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κινηθεί από 16% και πάνω.

Για τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το στοίχημα μοιάζει να είναι προσωπικό, καθώς είναι η πρώτη εκλογική μάχη που δίνει. Μοιραία θα κριθεί το στυλ, το αφήγημα του, την πολιτική του επάρκεια, την ταύτιση του με το κόμμα και η συντροφικότητα του.

Πάνω από όλα θα κριθεί για το εάν ο νέος ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποτελέσει την εναλλακτική λύση διακυβέρνησης της χώρας.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ποντάρισε όλα του τα …χαρτιά στο αντιΜητσοτακικό αφήγημα επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να ενεργοποιήσει τα αντιδεξιά αντανακλαστικά των πολιτών.

Με δική του απόφαση δεσμεύθηκε να παρουσιάσει το πόθεν έσχες του αν και πολλά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν ότι με την δέσμευση του να παρουσιάσει το πόθεν έσχες του πριν τις ευρωεκλογές ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αυτοεγκλωβίστηκε».

«Εμένα δε με κρατάτε από πουθενά!»

Μιλώντας πάντως γι’ αυτό το θέμα στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα ανέφερε ότι «Τον προκάλεσα. Είναι ο πρωθυπουργός. Με ένα τηλεφώνημα μπορεί να ανοίξει την πλατφόρμα. Και τι κάνει τώρα; Δίνει τρίμηνη παράταση για την υποβολή των δηλώσεων του 2023 και η πλατφόρμα θα ανοίξει τρεις μήνες μετά. Τι φοβάται; Κύριε Μητσοτάκη; Εγώ δεν είμαι Ανδρουλάκης να με κρατάτε με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ! Εμένα δε με κρατάτε από πουθενά! Κανείς δε με κρατάει από πουθενά»!

«Δεν είμαστε όλοι λαμόγια! Δεν είμαστε όλοι το ίδιο! Είμαι καθαρός ουρανός»!

«Δεν έχω καμία συμμετοχή σε εταιρεία του εξωτερικού. Ήμουν εκπρόθεσμός και για αυτό είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης. Πρόστιμο θα πληρώσω! Στην Ελλάδα της ατιμωρησίας και της μίζας θα πληρώσω εγώ γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι»!

Ο Στέφανος Κασσελάκης πυροδότησε ακόμα περισσότερο την ένταση με το ΠΑΣΟΚ λέγοντας “Εγώ δεν είναι Ανδρουλάκης να με κρατάει ο Μητσοτάκης για τις υποκλοπές“ . Με την φράση αυτή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κορύφωσε την αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ.

Η ακρίβεια και η 13η σύνταξη

Αναφερόμενος στα θέματα της ακρίβειας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι: «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν το πιο άδειο πορτοφόλι μετά τη Βουλγαρία… Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε δράση και έφτασε πρόγραμμα για την ακρίβεια που κοστολογήθηκε στα 2,4 δισ. Έχουμε την επίσημη σφραγίδα να προχωρήσουμε σε:

Μηδέν % ΦΠΑ, ανώτατο κέρδος 5% στις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, δημιουργία Τειρεσία για εταιρείες που αισχροκερδούν. Είναι μόνο μερικά από τα μέτρα…».

«Αν δε ληφθούν αυτά τα μέτρα δεν προχωράμε όλοι μαζί ως λαός. Τα 2/3 θα μείνουν πίσω. Ένας λαός είναι ενωμένος μόνο όταν προχωράει ολόκληρος μπροστά. Οι άνθρωποι δεν είναι παράπλευρες απώλειες την οικονομίας».

«Θα επαναφέρουμε τη 13η σύνταξη. Είναι θέμα ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας» είπε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης από το Σύνταγμα.

Ο Ανδρέας και ο Αλέξης

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού καλωσόρισε τον Αλέξη Τσίπρα αναφέρθηκε στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας ότι:

«Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες ήταν μια φράση ιστορική. Και όταν ο Κων/νος Καραμανλής είχε πει ότι ανήκουμε στη Δύση, ήταν κι αυτή μια φράση ιστορική».

«Δολοφονούν χρόνια χαρακτήρες, όπως έκαναν με τον Αλέξη και επιχειρούν να το κάνουν τώρα και με εμένα» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης αναφερόμενος στους πολιτικούς του αντιπάλους.

«Δεν περίμενα ποτέ ότι σε ευρωπαϊκό κράτος, θα υπάρξει τέτοιος μηχανισμός μαύρης προπαγάνδας» συμπλήρωσε.

Η «γαλάζια» τακτική και η αποχή

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε τόσο στην προεκλογική τακτική της ΝΔ όσο και στο θέμα της αποχής.

«Διεξάγει την ακριβότερη προεκλογική καμπάνια στην Ευρώπη… Οι εκλογές στην Ελλάδα γίνονται με μαύρες σακούλες και μαύρα ταμεία» είπε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Το ξέρω δεν αλλάζουμε κυβέρνηση την Κυριακή. Όμως οι προτάσεις είναι εδώ και τα νέα στελέχη είναι εδώ. Και έρχονται πολλοί νέοι άνθρωποι ακόμα… Αν η ΝΔ έχει φάει μόνο ένα εκλογικό χαστούκι, όπως δίνει στους πολίτες καθημερινά, τα πράγματα θα είναι αλλιώς. Όλα θα είναι αλλιώς».

«Ο δικός μας στόχος είναι μια Ελλάδα που θα αγαπά τα παιδιά της»!

«Η αποχή σας την Κυριακή είναι μια έμμεση επιδοκιμασία του 41%. Μόνο η ψήφος την Κυριακή δίνει το μήνυμα. Όλοι μαζί στην κάλπη. Χωρίς εμάς, δεν αλλάζει τίποτα!», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

To άρθρο Το μεγάλο στοίχημα του Στέφανου Κασσελάκη – «Είμαι καθαρός ουρανός» η ατάκα μήνυμα για τις κάλπες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button