Οικονομία

Το δυναμικό μπάσιμο της Τεχνικής Ολυμπιακής στις πολυτελείς κατοικίες

Μεγάλο άνοιγμα στο real estate πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα η Τεχνική Ολυμπιακή της οικογένειας Στέγγου. Η εταιρεία έχει προχωρήσει σε ένα μπαράζ αγοράς οικοπέδων στα Βόρεια και Νότια Προάστια, έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη πολυτελών κατοικιών. Παράλληλα, μεγάλη εκκρεμότητα, όπως υποστήριξε χθες στην ενημέρωση αναλυτών, ο Γιώργος Στέγγος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, παραμένει η πώληση του τουριστικού συγκροτήματος Πόρτο Καρράς.

Από τις μεγαλύτερες οικιστικές επενδύσεις που έχει στα σκαριά η Τεχνική Ολυμπιακή, είναι αυτή που αναπτύσσει σε οικόπεδο 7 στρεμμάτων στα Πηγαδάκια της Βούλας. Πρόκειται για πολυτελές συγκρότημα κατοικιών, το οποίο θα έχει την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου 314 Architects του Παύλου Χατζηαγγελίδη και ο συνολικός προϋπολογισμός του θα φτάσει περίπου στα 23 εκατ. ευρώ.

Θα περιλαμβάνει κοινόχρηστους χώρους και μεγάλες ανέσεις και αναμένεται οι κατασκευαστικές εργασίες να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο, ενώ θα ολοκληρωθούν σε βάθος διετίας. Η εν λόγω επένδυση έχει δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες στην εταιρεία, η οποία έχει ήδη βρει τους εργολάβους που θα την αναλάβουν. Σε αυτήν τη φάση το έργο έχει πάρει ήδη οριστική άδεια και τώρα ολοκληρώνονται οι στατικές μελέτες για να μπει σε τροχιά υλοποίησης.

Η εταιρεία ωστόσο πρόσφατα απέκτησε και άλλα δύο οικόπεδα στην περιοχή της Βουλιαγμένης, όπου θα αναπτυχθούν δύο ξεχωριστά συγκροτήματα κατοικιών. Εκεί θα δημιουργηθούν τέσσερις πολυτελείς κατοικίες, με το ποσοστό της αντιπαροχής να διαμορφώνεται σε 43%. Το έτερο οικόπεδο που θα αναπτυχθεί οικιστικά στην ίδια περιοχή είναι επιφανείας 970 τ.μ. και βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αργοναυτών και Σαπφούς.

Στην προκειμένη περίπτωση το ποσοστό της αντιπαροχής έχει οριστεί σε 40,6% βάσει της προσφοράς που υποβλήθηκε στον σχετικό διαγωνισμό. Πρόκειται για ακίνητα πρώτης προβολής, τα οποία είναι διαδικασία έκδοση των οικοδομικών αδειών και το Φθινόπωρο θα αρχίσουν οι κατασκευές.

Ακίνητο έχει αποκτήσει επίσης και στο Παλαιό Ψυχικό, το οποίο εξαγόρασε από κόκκινα δάνεια. Πρόκειται για μια βίλα συνολικής επιφάνειας 500 τ.μ. που σ΄ αυτήν τη φάση βρίσκεται στη διαδικασία ανακαίνισης για να πωληθεί. Στα Βόρεια Προάστια και συγκεκριμένα στη Κηφισιά έχει αποκτήσει οικόπεδο από την Εκκλησία, συνολικής επιφάνειας 5 στρεμμάτων, όπου η εταιρεία από αντιπαροχή θα πάρει το 50%.

Το μεγάλο άνοιγμα της Τεχνικής Ολυμπιακής στο real estate έγινε όταν πέρυσι υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό με την Intrum για την απόκτηση ενός χαρτοφυλακίου αποτελούμενου από 186 ακίνητα, η πλειονότητα των οποίων είναι κατοικίες. Από αυτά στην εταιρεία έχουν περάσει τα 30, ενώ στα μέσα Ιουνίου θα περάσουν στο χαρτοφυλάκιό της ακόμη 60. Η επένδυση της εταιρείας θα ολοκληρωθεί με την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 15 εκατ. ευρώ.

Η προσπάθεια της ωστόσο να συνεργαστεί με τον όμιλο Βαρδινογιάννη για περαιτέρω επέκταση στο χώρο των ακινήτων έπεσε στο κενό, καθώς όπως ανακοίνωσε ο κ. Στέγγος, το deal που είχε ανακοινωθεί το προηγούμενο καλοκαίρι δεν θα προχωρήσει.

Συγκεκριμένα, οι δύο είχαν προχωρήσει στην κατάρτιση μη δεσμευτικού μνημονίου συναντίληψης με την κυπριακή SFAX μελών της οικογενείας του Παύλου Βαρδινογιάννη, με αντικείμενο τη συμμετοχή της τελευταίας κατά 50% στη Luxury Life, θυγατρικής της Τεχνικής Ολυμπιακής.

Στόχος της ήταν η ενεργή διαχείριση οικιστικών και τουριστικών ακινήτων ακόμα και αυτά που υπάρχουν στο χαρτοφυλάκιο της Intrum. Σύμφωνα ωστόσο με τον κ. Στέγγο «η συνεργασία με την εταιρεία Βαρδινογιάννη δε θα προχωρήσει, καθώς θέλαμε τη συμμετοχή τους και σε επιπλέον projects, κάτι που φαίνεται ότι δε θα ευδοκιμήσει, καθώς υπήρχαν άλλες προτεραιότητες».

Μεγάλη εκκρεμότητα για την εταιρεία αποτελεί και η υπόθεση του Πόρτο Καρράς. Η Τεχνική Ολυμπιακή βρίσκεται για χρόνια σε αντιδικία με την Belterra Investments, ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη σχετικά με το τίμημα της πώλησης του πολυτελές θερέτρου. Με τον κ. Στέγγο να ενημερώνει τους αναλυτές ότι, θα οδηγηθούν σε διαιτησίες για ζητήματα για τα οποία δεν υπάρχει συμφωνία.

To άρθρο Το δυναμικό μπάσιμο της Τεχνικής Ολυμπιακής στις πολυτελείς κατοικίες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button