Πολιτική

Το «γαλάζιο» project για το πόθεν έσχες Κασσελάκη γύρισε μπούμερανγκ στο Μαξίμου λένε στον ΣΥΡΙΖΑ

Ικανοποιημένα είναι τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την απήχηση που έχει η κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη στην κοινή γνώμη, να δείξει δημοσίως τα περιουσιακά του στοιχεία.

Όπως επισήμανε άλλωστε ο ίδιος ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που δίνει δημοσίως τα περιουσιακά του στοιχεία, παρά το γεγονός ότι δεν όφειλε καθώς είχε περιθώριο μέχρι και το τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα οι κυλιόμενες διαδικτυακές μετρήσεις έδειχναν χθες ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε μία μεγάλη αύξηση των ποσοστών του μετά τη δημόσια δημοσιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων.

Οι πληροφορίες λένε ότι ότι τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αποφασισμένα να συνεχίσουν μέχρι τέλους το σφυροκόπημα για «τον αδιαφανή πλουτισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη», εκτιμώντας ότι «το project της Ν.Δ. για το πόθεν έσχες Κασσελάκη, γύρισε μπούμερανγκ στο Μαξίμου, καθώς έφερε στο προσκήνιο και στον δημόσιο διάλογο το…απαγορευμένο θέμα σχετικά με τον τρόπο «που αποκτήθηκε η αμύθητη περιουσία Μητσοτάκη».

Ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης με διαδοχικές αναρτήσεις του, μία μέρα μετά τις αποκαλύψεις που έκανε στην Θεσσαλονίκη, ανέφερε ότι «ανοίξατε τον ασκό του Αιόλου και τώρα θα το ζήσετε μέχρι τέλους». Σε άλλο σημείο «τρολάρει» τον πρωθυπουργό ρωτώντας τον «με πόσα μισόκιλα φέτα ισούνται τα 192.000 ευρώ που ξόδεψε μέσα σε ένα μήνα για διαφήμιση στην Google το πιο υπερχρεωμένο κόμμα της Ευρώπης».

«Λείπουν off shore, σπίτι Βολταίρου και το πώς απέκτησε 39 ακίνητα…»

Και δεν έμεινε μόνο εκεί σε άλλη του ανάρτηση, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι «Έχουν ελεγχθεί και αρχειοθετηθεί», είπε ο πρωθυπουργός για τα πόθεν έσχες του, από τα οποία λείπουν off shore, σπίτι Βολταίρου και το πώς απέκτησε 39 ακίνητα με τον μισθό του βουλευτή. «Έχουν αρχειοθετηθεί»! Τι σας θυμίζει η φράση; Όλα τα μεγάλα σκάνδαλα στην Ελλάδα έχουν αρχειοθετηθεί. Όλοι οι υπουργοί της μίζας έχουν αρχειοθετηθεί. Όλες οι κυβερνήσεις που κατασπατάλησαν τον δημόσιο πλούτο έχουν αρχειοθετηθεί. Ο Κώστας (Αχιλλέα) Καραμανλής έχει αρχειοθετηθεί. Το έγκλημα των Τεμπών προσπαθούν με νύχια και με δόντια να αρχειοθετηθεί. Εμείς θα παλέψουμε για μία δικαιοσύνη που δε θα αρχειοθετεί τους ισχυρούς και θα καταδικάζει τους απλούς πολίτες.

Κάλεσε μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταθέσει το δικό του πόθεν έσχες, λέγοντας: «Τον καλώ να ανοίξει τώρα την ηλεκτρονική πλατφόρμα και να πάμε αύριο το πρωί να καταθέσουμε και οι δύο τα πόθεν έσχες μας για το 2023»,  ανέφερε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε:

«Γιατί δεν την ανοίγει; Τι φοβάται; Πόσα να έχουν γίνει τα 39 του ακίνητα; Όλα στο φως σημαίνει όλα στο φως για όλους μας. Αλλά πρωτίστως γι’ αυτόν που κυβερνά τη χώρα».

«Πώς το πιο υπερχρεωμένο κόμμα έχει τις περισσότερες διαφημίσεις»

Σε συνέντευξή του μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στην τακτική της ΝΔ τόνισε ότι «η ΝΔ δημιούργησε ένα θέμα για το πόθεν έσχες. Και αυτό που λέω είναι ότι τα δούλεψα, αυτά έχω. Δεν είναι δυνατόν να δημιουργείται από την κυβέρνηση τόσο μεγάλο θέμα με εμένα, ιδιώτη και απόδημο και συγχρόνως οι ρυθμίσεις των μελών της ΝΔ να μην είναι δημόσιες. Να μην ξέρει ο ελληνικός λαός πώς το πιο υπερχρεωμένο κόμμα έχει τις περισσότερες διαφημίσεις αυτή τη στιγμή».

Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκαθάρισε ότι τα εισοδήματα που ανακοίνωσε, είναι από μισθούς και μπόνους που του έδωσαν οι επενδυτές του επειδή τους δημιούργησε κέρδη.

Για τα δάνεια που έχει, είπε: «Το ένα είναι υποθήκη για το σπίτι μας στη Νέα Υόρκη το οποίο εξυπηρετείται από τα μισθώματα του ίδιου του σπιτιού… Μέσα σε αυτά τα χρέη υπάρχει και ένα φοιτητικό δάνειο του συζύγου μου».

Κάλεσμα στους ψηφοφόρους του Ανδρέας Παπανδρέου

Αίσθηση ωστόσο δημιούργησε το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε από την Κρήτη τους ψηφοφόρους του Ανδρέα Παπανδρέου, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ, να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εν τω μεταξύ, σε τηλεοπτική αναμέτρηση καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως την Παρασκευή 7 Ιουνίου μετά από υπαινιγμούς του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά ανέφερε μάλιστα ότι «Επειδή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπονόησε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου, καλούμε σήμερα τον κ. Μητσοτάκη σε ντιμπέιτ με τον Στέφανο Κασσελάκη, ούτως ώστε να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που απασχολούν την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα».

To άρθρο Το «γαλάζιο» project για το πόθεν έσχες Κασσελάκη γύρισε μπούμερανγκ στο Μαξίμου λένε στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button