Πολιτική

Το έκανε για να το χάσει

Καλεσμένος της Άννας Δρούζα στην εκπομπή, «Όσα δε λέμε», βρέθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 μίλησε για τα μνημόνια, το δημοψήφισμα και τη σχέση του με τον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο αρχηγός του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της 27ης Ιουνίου 2015 είπε ότι «ήταν μία απίστευτη γενναία απόφαση του λαού που ανετράπη εκείνο το βράδυ» από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του.

«Το 62% στήριξε την πορεία που είχα χαράξει και είχαμε χαράξει και οι υπόλοιποι. Ήταν μια απίστευτη γενναία απόφαση του λαού που ανετράπη εκείνο το βράδυ. Αν είχαμε ακούσει τον λαό, η Ελλάδα θα ήταν βιώσιμη τώρα! Εγώ ποτέ δεν ρίχνω ευθύνη στον κόσμο. Ο ελληνικός λαός έδειξε ωριμότητα. Μας δοκίμασε όλους! Το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία, δοκίμασε εμάς. Όταν είναι μια κυβέρνηση, η οποία στάθηκε όρθια απέναντι στον Σόιμπλε και τους είπαμε το λογικό, ότι αυτά τα μνημόνια, οι πιστωτικές κάρτες που μας έδιναν ήταν ένα έγκλημα εναντίον της λογικής. Ο ελληνικός λαός όταν μας είδε να στεκόμαστε όρθιοι, είχαμε δημοφιλία. Τους προδώσαμε και για αυτό βγήκε με 41% η ΝΔ», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης για να εξαπολύσει έπειτα τα βέλη του στον Αλέξη Τσίπρα:

«Εκείνο το βράδυ ο ελληνικός λαός γιόρταζε και μέσα στο Μαξίμου διοργανωνόταν η συνθηκολόγηση εναντίον του λαού! Εκείνο το βράδυ η κυβέρνηση ανέτρεψε τον λαό. Όποιος δεν βλέπει τα λάθη του είναι ανόητος και αν επιμένει είναι φανατικός. Ζω 63 χρόνια και έχω κάνει πολλά λάθη! Η σκληρή αυτοκριτική γίνεται λέγοντας ότι την τάδε ημερομηνία ήξερα αυτά που ήξερα και τι θα έκανα διαφορετικά. Ήταν λάθος που τράβηξα τις διαπραγματεύσεις ένα τρίμηνο – τετράμηνο γιατί ήθελα να γίνει μια έντιμη διαπραγμάτευση. Δεν θα είχα εμπιστευτεί τους ανθρώπους που αποδείχθηκαν ότι ήταν ανάξιοι της εμπιστοσύνης μου, όπως ο Αλέξης Τσίπρας και όλη η ομάδα του! Δεν θα συνεχίσω ποτέ με ανθρώπους που ψάχνουν εύσημα στον Σόιμπλε! Να συνεχίσουμε για ποιο λόγο;».

Και περιγράφει:

«Η ρήξη με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν μια συζήτηση τριών ωρών! Όταν είδα το 62% και το δημοψήφισμα το έκανε για να το χάσει, δεν μπορεί να ανατρέψει τον λαό και να περπατάει στους δρόμους της Ελλάδας. Πίστευα ότι θα συνέλθει από μόνος του και αντί για αυτό είπε ”Ήρθε η ώρα να συνθηκολογήσουμε”».

Μιλώντας στη συνέχεια για τον τότε υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκαλύπτει:

«Ήταν απολύτως εντάξει με τον εαυτό του. Είχε μία σωματική δύναμη αξιοσημείωτη. Είχε όλο το δωμάτιο από υποτακτικούς, τους έλεγχε με έναν τρόπο που θα τον ζήλευε ο γενικός πρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος. Είχε 30 χιλιάδες νοματαίους να τρέχουν για αυτόν, είχε έναν αχυράνθρωπο που δεν τολμούσε να κάνει κάτι αν δεν τον έπαιρνε τηλέφωνο. Εγώ ήμουν υπουργός Οικονομικών της πιο πτωχευμένης χώρας που έτρωγε από τα σκουπίδια, μην το ξεχνάμε αυτό. Και είχα μια εντολή να εκπροσωπήσω τον κόσμο μας να μην του φορτώσουν ένα δάνειο περαιτέρω.

Δεν πρόκειται να ανεχθώ τέτοιες ανοησίες ακόμη και από τον τάφο ενός ανθρώπου που αντιμετώπισα με σεβασμό! Είναι ένας άνθρωπος που επέβαλλε μια λιτότητα στη χώρα μας και θέλει να βγάλει τον εαυτό του καθαρό μετά θάνατον. Μαζί με τη Μέρκελ και με τους υπόλοιπους ευθύνονται για το γεγονός ότι η ΕΕ είναι σε φθίνουσα πορεία, είναι η ασθενής ήπειρος! Εξελίχθηκαν τα πράγματα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button