Οικονομία

ΕΛΕΓΧΟΣ 2.0: Τεχνητή νοημοσύνη και tablet στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής

Με τα tablet ανά χείρας θα γίνονται πλέον οι επιτόπιοι έλεγχοι των «κομάντος» της ΑΑΔΕ για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το επιχειρησιακό πλάνο της ΑΑΔΕ, σκοπός είναι ο εκσυγχρονισμός των μεθόδων ελέγχου μέσω της υιοθέτησης καινοτόμων τεχνολογιών. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται η αξιοποίηση της εφαρμογής ΕΛΕΓΧΟΣlive μέσω tablet, στοχεύοντας στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των επιτόπιων ελέγχων.

Η νέα εποχή για το ΕΛΕΓΧΟΣlive, το ΕΛΕΓΧΟΣ 2.0, είχε προαναγγελθεί από την διοίκηση της ΑΑΔΕ από την αρχή του έτους, στο πλαίσιο της συνολικής μάχης κατά της φοροδιαφυγής, μαζί με το ψηφιακό δελτίο αποστολής, το ψηφιακό πελατολόγιο κλπ.

Έτσι, με το ΕΛΕΓΧΟΣ 2.0 θα δίνεται στους ελεγκτές η δυνατότητα για την πραγματοποίηση φορολογικών ελέγχων με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης ώστε να διασταυρωθεί ποιες φορολογικές δηλώσεις είναι αληθείς και ποιες ψευδείς, και την επιβολή, στη συνέχεια, των αναγκαίων προστίμων.

Οι διαδικασίες για την νέα εφαρμογή, μάλιστα, επιταχύνεται ενόψει καλοκαιριού και τουριστικού περιόδου με το ΥΠΟΙΚ και την ΑΑΔΕ να εκτιμούν πως η πάταξη της φοροδιαφυγής στον κλάδο, μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τα φοροέσοδα.

Οι ελεγκτές, μέσα από την τεχνολογία, θα έχουν στη διάθεση τους αρχειακό υλικό και αναλυτικά στοιχεία του ελεγχομένου, κατά την διάρκεια του επιτόπιου ελέγχου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button