Πολιτική

«Τοποτηρητές» της ΝΔ θα καταγράφουν την προεκλογική απόδοση των υποψηφίων – Το «πρέσινγκ» στα δεξιά κόμματα

Στοχευμένες περιοδείες ανά την Ελλάδα σχεδιάζει για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, ως τις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με κεντρικό στόχο να διατηρήσει η ΝΔ το ποσοστό του 40,79% που έλαβε στις εκλογές ή και να το ενισχύσει.

Ένας από τους βασικούς σταθμούς των επισκέψεων του Προέδρου της ΝΔ για τις εκλογές θα είναι το ‘Άγιο Όρος, στο οποίο θα βρεθεί πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα. Μια επίσκεψη και με ουσιαστική αλλά και με σημειολογική και πολιτική σημασία. Στην Πειραιώς έχουν «χαρτογραφήσει» τις περιοχές όπου έχουν δυναμική τα κόμματα δεξιά της ΝΔ (Ελληνική Λύση) αλλά και τα μικρά όμορα κόμματα (Νίκη κ.α.), τα οποία, μεταξύ άλλων, «επενδύουν» και στο θρησκευτικό συναίσθημα, και η στόχευση είναι η εκλογική τους αποδυνάμωση.

Ξεκινούν οι περιοδείες του Μητσοτάκη

Ο κύκλος των περιοδειών θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, ημέρα προκήρυξης των εκλογών, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκέπτεται το Περιστέρι, στο Δυτικό Τομέα της Αθήνας όπου ήταν υποψήφιος βουλευτής.

Μέχρι την 21η Μαΐου θεωρούνταν «προπύργιο» του ΣΥΡΙΖΑ, όμως στις τελευταίες εκλογές βάφτηκε «γαλάζιο» με τη ΝΔ να καταγράφει ποσοστό 34,46% έναντι 22,71% που συγκέντρωσε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Την Τρίτη και Τετάρτη θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε όλη την Κρήτη, η οποία επίσης βάφτηκε «γαλάζια» από άκρη σε άκρη, για να τιμήσει τους συμπατριώτες του που του έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης.

Την Παρασκευή θα μεταβεί στη Θεσσαλία, ενώ το Σάββατο θα βρεθεί σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Πλεονέκτημα, για όλα τα κόμματα, αποτελεί η κατάταξη της εκλογικής τους δύναμης στις εκλογές του Μαΐου, καθώς έχουν πλήρη εικόνα της δυναμική τους ανά εκλογική περιφέρεια αλλά και του πρέσινγκ που δέχονται από άλλες πολιτικές δυνάμεις, κι έτσι μπορούν να επιδιώξουν… διορθωτικές κινήσεις.

Συνάντηση Μητσοτάκη αύριο με τους νέους βουλευτές

Όλη η στρατηγική της ΝΔ στο δρόμο προς τις δεύτερες κάλπες στοχεύει στην αυτοδυναμία.

Αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας Βουλής, καλεί στο Μοσχάτο, τους εκλεγμένους βουλευτές για να τους συγχαρεί για τον αγώνα τους και να τους ζητήσει τη μέγιστη συσστράτευση. Περιφέρεια – περιφέρεια, πόρτα – πόρτα να βρεθούν δίπλα στους πολίτες, επικοινωνώντας το νέο διακύβευμα: «αυτοδυναμία ή περιπέτειες».

Και πάντως ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προειδοποιήσει ότι στην απόφαση του για τη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου, εφόσον η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, πιο πολύ θα μετρήσει πόσο έτρεξαν στις δεύτερες εκλογές για τη νίκη του κόμματος, παρά η σειρά εκλογής είχαν στις προηγούμενες.

«Τοποτηρητές» στη ΝΔ για τον εκλογικό αγώνα των υποψηφίων

Ο αγώνας που θα δώσουν κυρίως οι εκλεγμένοι βουλευτές, το αν θα επαναπαυτούν ή όχι στις… «δάφνες» της νίκης τους – με δεδομένο ότι επόμενες εκλογές θα γίνουν με λίστα και οι ίδιοι δεν έχουν το άγχος του σταυρού – θα παρακολουθείται στενά από την Πειραιώς, η οποία τοποθετεί  «τοποτηρητές» που θα καταγράφουν τις επιδόσεις τους στις περιφέρειες τους.

Τους έχει ζητηθεί να κάνουν και κεντρικές ομιλίες αλλά και συγκεντρώσεις σε σπίτια και αλλού, σε κάθε δήμο της περιφέρειας τους, ενώ κάποιοι θα συμμετέχουν και σε κλιμάκια που θα… «αλωνίσουν» την Ελλάδα.

Προεκλογικός «συναγερμός»

Την Παρασκευή στην Πειραιώς βρέθηκαν οι εκλεγμένοι και οι υποψήφιοι βουλευτές στην επικράτεια (πλην της Αττικής που μετείχαν στη σύσκεψη της Πέμπτης), προκειμένου να τους δοθούν… οδηγίες

Η σύσταση προς όλους είναι να αποφεύγουν τις εμπρηστικές δηλώσεις και να επιλέγουν τον μετριοπαθή λόγο. Να μην εκδηλώσουν αλαζονικές συμπεριφορές και να επικοινωνήσουν με απλό και πειστικό τρόπο το πως βλέπει η Ν.Δ., μέσα από το πρόγραμμα της, την Ελλάδα την επόμενη τετραετία. Να δώσουν έμφαση στις μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσει για την ανασυγκρότηση του κράτους, με έμφαση στη συνταγματική αναθεώρηση.

To άρθρο «Τοποτηρητές» της ΝΔ θα καταγράφουν την προεκλογική απόδοση των υποψηφίων – Το «πρέσινγκ» στα δεξιά κόμματα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button