Αθλητικά

Φατίχ Τερίμ: «Πρώτη φορά στην καριέρα μου αποδοκιμάστηκα»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Φατίχ Τερίμ στην συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από τον Άρη, στάθηκε στις αποδοκιμασίες εναντίον του, τονίζοντας πως πρώτη φορά στην καριέρα του, του συνέβη, δίνοντας, όμως, δίκιο σε όσους το έκαναν.

Το φινάλε του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Άρη στη Λεωφόρο ήταν επεισοδιακό, με τον κόσμο να αποδοκιμάζει τον Φατίχ Τερίμ κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του στο συνδρομητικό κανάλι.

Μιλώντας για τις αποδοκιμασίες αυτές, ο Τούρκος τεχνικός ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου πως πρώτη φορά στην καριέρα του του συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά επισήμανε πως ο κόσμος είχε δίκιο.

Αναλυτικά ο Φατίχ Τερίμ ανέφερε:

Για την κατάσταση που υπήρχε πριν μία εβδομάδα και το πως αυτή εκτυλίχθηκε: «Στο παιχνίδι που θέλουμε να παίζουμε δεν έχει αλλάξει κάτι. Σε τρία ματς στην έδρα μας δεχθήκαμε πρώτοι γκολ. Κατευθείαν στο πρώτο λεπτό δεχόμαστε γκολ, με την ΑΕΚ, με τον ΠΑΟΚ, με τον Άρη. Δεν είναι εύκολο να τα γυρίσουμε στα Play Off. Σήμερα έπρεπε να ανεβάσουμε ταχύτητα και να αντιδράσουμε καλύτερα. Στο πρώτο μέρος δεν καταφέραμε.

Αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι. Ειδικά όταν είδαμε το πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε από το άλλο ματς, πίστευα πως θα το χειριζόμαστε καλύτερα. Δεν μπορέσαμε να καταφέρουμε. Δεν θα μιλήσω για την διαιτησία. Άμα θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, πρέπει να χειριζόμαστε τέτοιες καταστάσεις. Σε κρίσιμες στιγμές πρέπει να αντιδρούμε. Δεν τα καταφέραμε σήμερα».

Για την διαχείριση των ποδοσφαιριστών: «Μετά από κανέναν αγώνα και καμία ήττα δεν έχω πει ποτέ κάτι για τους παίκτες μου. Να τελειώσουμε το πρωτάθλημα και η σεζόν. Μόλις γίνει αυτό θα πούμε αρκετά πράγματα. Και τις σκέψεις μου και όλα. Θα παίξουμε όλοι μαζί όπως είχα πει όταν ήρθα, δεν υπάρχει παίκτης που δεν πήρε ευκαιρία. Εγώ πιστεύω είναι σημαντικό να έχουμε τα ίδια συναισθήματα κερδίσουμε χάσουμε.

Οι προπονητές, οι παίκτες, οι οπαδοί, όλος ο σύλλογος, πρέπει όλοι να έχουμε τον ίδιο στόχο. Εγώ πάντα προσπαθώ να είμαι δίκαιος. Αλλά όποτε βγαίνει η αποστολή, πάντα ρωτάνε κάποια γιατί είναι έξω. Σίγουρα υπάρχει κάποιος λόγος. Π.χ. ο Μπάρτ έλειπε ενάμιση μήνα, δεν θα μπορούσα ξαφνικά να τον βάλω να παίξει. Εγώ είμαι ο ίδιος από την πρώτη μέρα που ήρθα και ότι έχω πει το τηρώ. ‘Ίσως όταν τελειώσει η σεζόν κάνουμε μία συνάντηση στο Κορωπί να τα πούμε όλα.

Σήμερα μετά το ματς αν υπάρχει λάθος, θα το πάρω εγώ πάνω μου. Σήμερα έζησα κάτι στην συνέντευξη που δεν έχω ζήσει ποτέ ξανά. Στην ζωή βέβαια πάντα υπάρχει η πρώτη φορά. Εμένα πάντα οι ομάδες μου είχαν έναν χαρακτήρα πως δεν τα παρατάνε ποτέ. Το ίδιο προσπαθώ να κάνω κι εδώ. Γι’ αυτό δουλεύουμε.

Τέτοιου τύπου ομάδες είναι οι μεγαλύτερες ομάδες. Όταν δίνεις την μάχη που πρέπει, οι οπαδοί σου σε στηρίζουν χάσεις κερδίσεις. Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν εύκολα. Υπάρχει ένας τρόπος να αλλάξουν και θα τον δούμε σύντομα».

Για τις αποδοκιμασίες του κόσμου: «Βέβαια έχουν δίκιο. Βγήκα μετά την λήξη του αγώνα και τα πήρα όλα εγώ πάνω μου. Πρώτη φορά βίωσα κάτι τέτοιο. Ειδικά όταν χάνεις και στο ημίχρονο παίρνεις αυτό που θέλεις από το άλλο ματς και δεν μπορείς να κάνεις εσύ την δουλειά σου, είναι λογικό να συμβεί αυτό».

Για τα τελευταία αποτελέσματα και το ευρωπαϊκό εισιτήριο: «Βέβαια. Μπορεί και να μην πάρουμε και τίποτε απ’ αυτά. Εγώ με την ομάδα δουλεύουμε για όλα τα σενάρια. Το να πάρεις το Κύπελλο είναι σημαντικό, αλλά ο βασικός στόχος μου ήταν το πρωτάθλημα. Είναι πιο σημαντικό. Ήρθε στα χέρια μας δύο τρεις φορές η ευκαιρία, αλλά δεν μπορέσαμε να την εκμεταλλευτούμε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πριν μία εβδομάδα ήμασταν η μόνη ομάδα που μπορούσαμε να πάρουμε και τα δύο. Και τώρα ίσως πάρουμε μόνο το ένα. Κι αυτή είναι η αλήθεια.».

Για την ένταση των αποδοκιμασιών και τα αποτελέσματά της: «Εγώ στενοχωριέμαι πολύ, αλλά αυτό δεν με επηρεάζει στην δουλειά μου. Θα πάμε όλοι έτοιμοι στον τελικό. Να πάρουμε το Κύπελλο και μετά θα σας περιμένουμε στο Κορωπί να πιούμε ένα καφέ και να τα πούμε εκεί όλα».

To άρθρο Φατίχ Τερίμ: «Πρώτη φορά στην καριέρα μου αποδοκιμάστηκα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button