Οικονομία

Τα τρία σενάρια για τον ΦΠΑ στον καφέ

Τρία σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsit.gr, σε σχέση το ΦΠΑ στον καφέ με ένα από αυτά να προβλέπει ακόμα και μονιμοποίηση του.

Συγκεκριμένα, το πρώτο σενάριο προβλέπει την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ (13%) στον καφέ για επιπλέον 6 μήνες, δηλαδή έως και την 31η Δεκεμβρίου 2024.

Το δεύτερο σενάριο προβλέπει τη μονιμοποίηση του μειωμένου ΦΠΑ (13%) στον καφέ. Το τρίτο σενάριο προβλέπει την επαναφορά του ΦΠΑ στο επίπεδο του 24%.

Χθες, ο ίδιος πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά δήλωσε πως «o καφές ως ένα διεθνώς εμπορεύσιμο προϊόν έχει αυξηθεί (σ.σ. η τιμή του) και θα το λάβουμε υπόψιν και θα κάνουμε τα δέοντα για το ζήτημα του ΦΠΑ. Θέλω να θυμηθείτε ότι μειώσαμε τον ΦΠΑ στον καφέ, αλλά δεν είδαμε καμία μείωση στις τιμές, αλλά είναι δεδομένο ότι αν αυξηθεί ο ΦΠΑ θα αυξηθεί και ο καφές».

Ερωτηθείς από το ρ/σ Παραπολιτικά αν υπάρχει ανοιχτό παράθυρο να γίνει παράταση στη μείωση του ΦΠΑ απάντησε: «Πάρτε το όπως θέλετε».

Υπενθυμίζεται πως ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης,στις 27.05.24 πως σε σχέση με το χρόνο των αποφάσεων για το ΦΠΑ στον καφέ, υπενθύμισε πως στις 21 Ιουνίου οριστικοποιούνται οι δημοσιονομικοί στόχοι της Ελλάδας από την Κομισιόν για την επόμενη τετραετία κι ως εκ τούτου θα πρέπει το οικονομικό επιτελείο να περιμένει έως τότε για να πάρει την οποιαδήποτε απόφαση για παράταση του μειωμένου ΦΠΑ στις δύο εναπομείνασες κατηγορίες, ΦΠΑ και ταξί.

To άρθρο Τα τρία σενάρια για τον ΦΠΑ στον καφέ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button