Πολιτική

Τα μηνύματα που θα στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης απόψε στη συγκέντρωση της ΝΔ στο Σύνταγμα

Με το βλέμμα της Ν.Δ. στραμμένο στους αναποφάσιστους και σε όσους σκέφτονται να απέχουν από τις Ευρωεκλογές της Κυριακής 9 Ιουνίου, πέφτει σήμερα 7 Ιουνίου η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Στην ομιλία του, στις 8 το βράδυ, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί λίγο πριν τις Ευρωεκλογές στους “γαλάζιους” ψηφοφόρους που στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει να επαναβεβαιώσουν την πολιτική της κυριαρχία και την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του, ώστε να διεκδικήσει με μεγαλύτερη δύναμη στην Ευρώπη πολιτικές υπέρ της Ελλάδας, όπως αναμένεται να πει.

Τα “τρία Α”

“Τρία Α”, είναι το διακύβευμα που προτάσσει ο Πρωθυπουργός στην τελική στροφή προς τις κάλπες σε σχέση με τις διεκδικήσεις της χώρας μας στην Ευρώπη: Α-νταγωνιστική οικονομία, Α-γροτική πολιτική ευέλικτη και ‘Α-μυνα ενιαία και κοινή για τα κράτη – μέλη.

Έμφαση στη θετική ατζέντα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εστιάσει θετική ατζέντα της κυβέρνησης, στις μεταρρυθμίσεις που έχει υλοποιήσει και σε αυτές που έχει δεσμευτεί να δρομολογήσει τη δεύτερη τετραετία της διακυβέρνησης από τη Ν.Δ.

Ψήφος στη Ν.Δ. για “συνέχεια” και “συνέπεια” είναι το πρόταγμα του Πρωθυπουργού.

“Όχι” στην αδράνεια και στην αδιαφορία

“Να αρνηθούμε την αδράνεια ή την αδιαφορία, πηγαίνοντας στις κάλπες. Από το πρωί οι κάλπες είναι άδειες. Το βράδυ θα πρέπει να γεμίσουν με πολλά “γαλάζια” ψηφοδέλτια της ευρωπαϊκής Νέας Δημοκρατίας” το μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη στους πολίτες, τους οποίους θα καλέσει να πουν “όχι” στην αδράνεια και την αδιαφορία.

Παράλληλα θα απευθυνθεί και σε όσους σκέφτονται την ψήφο διαμαρτυρίας, κυρίως λόγω της ακρίβειας που “κατατρώει” τα εισοδήματα… Θα δεσμευτεί για “σκληρή δουλειά, με νέα ορμή”, επισημαίνοντας ότι… “δεν πρέπει να παιχτούν στα ζάρια όσα πέτυχε η χώρα τα τελευταία χρόνια”.

Ολομέτωπη επίθεση…

Από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, ο Κ. Μητσοτάκης αναμένεται να βάλει στο στόχαστρο του, καταρχάς τον ΣΥΡΙΖΑ… Πρωτίστως για την υπόθεση του Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, καταλογίζοντας του πανικό και τοξικότητα, αλλά κυρίως για το οικονομικό του πρόγραμμα, το οποίο, καταγγέλλει ότι οδηγεί τη χώρα σε χρεοκοπία.

Τα βέλη του στρέφονται και προς το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατηγορεί για αρνητική στάση σε κάθε μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, και αμφισβητεί τον προοδευτικό χαρακτήρα του κόμματος του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στα κόμματα δεξιά της Ν.Δ., τα οποία οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν να έχουν αυξήσει τις δυνάμεις τους, καταλογίζοντας “ψευτοπατριωτισμό” στην Ελληνική Λύση και προσπάθεια “καπηλείας” του θρησκευτικού συναισθήματος από τη Νίκη.

Το “στοίχημα” της συσπείρωσης

“Οι εκλογές αυτές είναι σημαντικές, δεν είναι εκλογές δεύτερης κατηγορίας. Είναι εκλογές που έχουν σημασία για να κλείσουμε την πόρτα σε νέες περιπέτειες, για να κρατήσουμε ανοιχτό το παράθυρο της ελπίδας. Είναι εκλογές μεγάλης σημασίας, για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή” δηλώνει σταθερά ο Πρωθυπουργός, επιδιώκοντας τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση της “γαλάζιας” βάσης των ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc για τον Ant1, η Ν.Δ. έχει συσπείρωση της τάξης του 71,9% με διαρροές κατά μείζονα λόγο στους αναποφάσιστους προς το ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 8,7%, προς την Ελληνική Λύση κατά 2,5%, προς τον ΣΥΡΙΖΑ κατά 2,3%, προς τους Δημοκράτες κατά 2%), σε άκυρο/λευκό/αποχή το ποσοστό είναι 2,5% και σε άλλο κόμμα 7,6%.

Ο στόχος του 33%

Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών αποτυπώνουν τη Ν.Δ. να κινείται κοντά στον στόχο του 33%.

Στη δημοσκόπηση της Marc, που δημοσιοποιήθηκε χθες, στην εκτίμηση ψήφου το κυβερνών κόμμα έχει εύρος τιμών από 30,6% έως 35,4% και μέση τιμή 33%. Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται από το 14,7% έως το 18,5% με μέση τιμή 16,6%. Το ΠΑΣΟΚ από 10,1% έως 13,3%, με μέση τιμή 11,7%.

Η μέση τιμή της Ελληνικής Λύσης αποτυπώθηκε στο 8,4%, του ΚΚΕ στο 7,8%, της Νίκης στο 3,6%, του ΜέΡΑ25 στο 2,8%, της Φωνής Λογικής στο 2,6%, της Νέας Αριστεράς στο 2,45% και των Δημοκρατών στο 1,9%.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι δημοσκοπήσεις που θα δουν το φως σήμερα, στο φίνις της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων, και οι οποίες θα έχουν μετρήσει και την απήχηση της υπόθεσης του Πόθεν Έσχες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινή γνώμη.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button