Πολιτική

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στο φίνις του προεκλογικού «μαραθωνίου» – Η στρατηγική της ΝΔ ως τις 9 Ιουνίου

Έμφαση σε όσους ακόμη δεν έχουν αποφασίσει αν θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία της 9ης Ιουνίου δίνει η Ν.Δ., καθώς, όπως αποτυπώνουν ευρήματα δημοσκοπήσεων, μία μεγάλη μάζα ψηφοφόρων θα αποφασίσει στο παρά πέντε των Ευρωεκλογών.

«Η βάση μας είναι παραδοσιακοί ψηφοφόροι και θα πάνε στις κάλπες» τονίζει πηγή του Μαξίμου, ωστόσο θεωρεί εξαιρετικά κρίσιμο, το μήνυμα για την ανάγκη συμμετοχής στις Ευρωεκλογές να φτάσει και στον τελευταίο ψηφοφόρο της Ν.Δ.

Στην Πειραιώς εκφράζεται αισιοδοξία για τη συμμετοχή στις κάλπες των «γαλάζιων» ψηφοφόρων, καθώς εκτιμούν ότι η συσπείρωση είναι ικανοποιητική και ότι η αποχή δεν θα επηρεάσει τόσο τα ποσοστά της κυβερνητικής παράταξης, όσο των μικρότερων κομμάτων και δη των κομμάτων δεξιά της Ν.Δ., που είναι και ζητούμενο.

Δεδομένου δε ότι η αποχή εκτιμάται ότι μπορεί να ξεπεράσει το 50%. η «μάχη» λοιπόν δίνεται για να πειστούν όσοι ακόμη δεν έχουν αποφασίσει αν θα προτιμήσουν ή όχι την παραλία από τις κάλπες στις 9 Ιουνίου.

Ο σχεδιασμός ως τις κάλπες

Με την πόλωση να «χτυπά κόκκινο» στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές, η Ν.Δ. έχει αποφασίσει να απαντά μεν σε… «ψέματα και προπαγάνδες», όπως σημειώνουν αρμόδια στελέχη, αλλά όχι στο ίδιο επιθετικό ύφος, και πάντως ο σχεδιασμός είναι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, να εστιάζει σε συγκεκριμένα μηνύματα προς τους πολίτες που αφορούν κυρίως στη σημασία των Ευρωεκλογών για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

«Ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη με ισχυρή Ν.Δ.»

«Ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη. Αυτό είναι το στοίχημα της ευρωκάλπης και αυτό μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με ψήφο στη Νέα Δημοκρατία» είναι το πρώτο μήνυμα προς τους πολίτες.

«Τα επόμενα πέντε χρόνια, θα παρθούν πολύ σημαντικές αποφάσεις στην Ευρώπη για το κοινό μας ευρωπαϊκό μέλλον. Για το αν θα έχουμε ένα καινούργιο Ταμείο Ανάκαμψης, για το αν θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα κοινό αμυντικό ταμείο, που θα χρηματοδοτεί επενδύσεις, όπως αυτή την οποία εισηγούμαι, σε μία αντιπυραυλική ευρωπαϊκή άμυνα, για να μην επιβαρύνουμε τον Έλληνα φορολογούμενο…. Για το πώς θα συνεχίσουμε μία αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική…», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Παλαιό Φάληρο, θέτοντας το ερώτημα στους πολίτες: «Για όλα αυτά τα σημαντικά ζητήματα, ποιο κόμμα, ποιοι ευρωβουλευτές, ποιοι πολιτικοί αρχηγοί θέλετε να σας εκπροσωπούν στην Ευρώπη; Την απάντηση την ξέρετε ήδη: μόνο η Ν.Δ. μπορεί να παίξει τον ρόλο του εγγυητή της ελληνικής πολιτικής παρουσίας στην Ευρώπη την επόμενη μέρα» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Σταθερά την Ελλάδα πιο κοντά στην Ευρώπη»

Το δεύτερο σημείο στο οποίο θα τονίζει ως την τελευταία ημέρα ο Κ. Μητσοτάκης είναι, όπως σημειώνει, το γεγονός ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν αναφέρονται σε θέματα που αφορούν στην Ευρώπη και ότι «θέλουν να μετατρέψουν τις εκλογές σε ένα άτυπο δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης».

Να απαντήσουν στέλνοντας με την ψήφο τους «μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας» ζητά ο Πρωθυπουργός από τους πολίτες.

«Δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε τον μεταρρυθμιστικό μας δρόμο, να οδηγούμε την οικονομία σε ρυθμούς ανάπτυξης, να αυξάνουμε τους μισθούς, να αντιμετωπίσουμε, όπως εμείς ξέρουμε, με πραγματική κατανόηση για τα προβλήματα των πολιτών, το ζήτημα της ακρίβειας» τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης χτες, από τα νότια προάστια της Αθήνας.

«Γι’ αυτούς που βιάζονται, τους ενημερώνω ότι εθνικές εκλογές θα έχουμε πάλι το 2027. Έχουν χρόνο μπροστά τους και εμείς έχουμε χρόνο να δουλέψουμε για να φέρνουμε σταθερά την Ελλάδα πιο κοντά στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

«Δεν άλλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ»

Το τρίτο σημείο στο οποίο εστιάζει ο Πρωθυπουργός είναι στις προτάσεις κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγορεί ότι… τάζει δεκάδες δις ευρώ «που δεν υπάρχουν».

«Δεν έχουμε ξεχάσει πώς φλερτάραμε με την καταστροφή το 2015. Και αυτοί οι οποίοι έρχονται σήμερα και τάζουν ένα πρόγραμμα το οποίο ξεπερνάει τα 45 δισεκατομμύρια ευρώ για να αντιμετωπίσουν πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, σας κοροϊδεύουν κατάμουτρα. Διότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν ή γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν εφάρμοζαν έστω και ένα μικρό ποσοστό αυτού του προγράμματος, θα οδηγούσαν τη χώρα πίσω στη χρεοκοπία», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης.

«Ποτέ δεν θα γυρίσουμε πίσω στο 2015. Αυτό είναι το μήνυμα το οποίο πρέπει να τους στείλετε. Διότι δεν έχουν αλλάξει. Το περιτύλιγμα μπορεί να άλλαξε, αλλά το ψέμα, η τοξικότητα και τα «λεφτόδεντρα» παραμένουν το ίδιο χαρακτηριστικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», το μήνυμα του Πρωθυπουργού στους πολίτες.

 

To άρθρο Τα μηνύματα Μητσοτάκη στο φίνις του προεκλογικού «μαραθωνίου» – Η στρατηγική της ΝΔ ως τις 9 Ιουνίου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button