Αθλητικά

Μπαρτζώκας για το Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα: Έχουμε φέρει τη σειρά εκεί που θέλαμε να είναι

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τη συνέχεια σειράς του Ολυμπιακού με τη Μπαρτσελόνα για τα πλέι οφ της Euroleague.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, αναφέρθηκε στο τρίτο παιχνίδι της σειράς με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, δήλωσε πως θα έχει στη διάθεσή του τον Κώστα Παπανικολάου, ενώ τόνισε τη σημασία της έδρας, λέγοντας πως η ομάδα του έχει φέρει τη σειρά εκεί που ήθελε να είναι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

Για τον Πετρούσεβ και τον Παπανικολάου: “Ο Πετρούσεβ είναι μία χαρά, έκανε κανονικά προπονήσεις μετά. Ο Παπανικολάου έκανε χθες την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα. Δείχνει να έχει λίγο έλλειμμα δυνάμεων, προφανώς δεν θα χρειαστεί να παίξει 30 λεπτά. Σίγουρα θα είναι παρών και πιστεύω θα βοηθήσει”.

Για τα δύο πρώτα ματς: “Τα λάθη έχουν σχέση με την ποιοτική εκτέλεση και είδαμε τι πρέπει να βελτιώσουμε. Τα ριμπάουντ είναι καθαρά θέμα physicality. Όποιος πάει και παίρνει ριμπάουντ μέσα από τρία άτομα είναι θέμα ετοιμότητας, διάθεσης, θέλησης. Πρέπει να είμαστε σε καλή κατάσταση φυσικά, αλλά και πνευματικά, αυτές τις μπάλες να τις πάρουμε εμείς.

Σας θυμίζω ότι κερδίζαμε σε μία έδρα που σπάνια χάνει η Μπαρτσελόνα. Κερδίζαμε όλο το ματς, το ελέγχαμε, θα μπορούσαμε να κερδίσουμε και πιο εύκολα. Στο δεύτερο ματς φυσικά θέλαμε να κερδίσουμε, κάναμε την προσπάθειά μας, αλλά δεν είχαμε την ίδια ένταση στις αποφάσεις στο παιχνίδι μας σε σχέση με το πρώτο ματς”.

Για τον κόσμο και την έδρα: “Νομίζω ότι παίζεις στο περιβάλλον σου και νιώθεις άνετα με τους οπαδούς της ομάδας. Εννοείται ότι είναι σημαντικό και είμαστε προνομιούχοι που το έχουμε. Όπως ήταν η Μπαρτσελόνα προνομιούχα που το είχε στα προηγούμενα δύο ματς. Επί της ουσίας γιατί παλεύουν οι ομάδες για 34 αγωνιστικές;

Για να πάρουν το πλεονέκτημα έδρας αν φτάσουν στα playoffs. Εμείς με κάποιο τρόπο το πήραμε τώρα πίσω. Δεν το είχαμε από την προσπάθειά μας στη regular season, αυτό σημαίνει ότι έχουμε φέρει τη σειρά εκεί που ιδανικά θέλαμε να είναι. Έχουμε την ευκαιρία να μη δούμε σειρά παιχνιδιών, να μη δούμε τα δύο, να μη δούμε μόνο το παιχνίδι το αυριανό και να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για κάθε κατοχή, να είμαστε συμπαγείς όπως πάντα αμυντικά και επιθετικά και να μείνουμε στο πλάνο”.

Για τη σημασία των πολλών επιλογών του ρόστερ: “Πάντα ένα μεγαλύτερο ρόστερ έχει περισσότερη ενέργεια, γιατί έχεις περισσότερους παίκτες να βάλεις. Λιγότερη εξάντληση, αλλά επαναλαμβάνω πάντα το μυαλό είναι πιο δυνατό από το σώμα. Αν το μυαλό είναι έτοιμο οδηγεί και το σώμα”.

Για το ματς με τη Μπαρτσελόνα: “Είπα και στους παίκτες ότι δεν είναι ένα απλό ματς. Αυτά τα παιχνίδια δεν είναι απλά, είναι επιβράβευση όλων των μεγάλων νικών που κάναμε μέσα στη χρονιά. Τις προσπάθειες που έχουμε κάνει με τόσους τραυματισμούς, να φτάσουμε εδώ, να έχουμε το προνόμιο να παίζουμε playoffs, ενώ άλλες μεγάλες ομάδες δεν έχουν αυτό το προνόμιο, έχουν φύγει από τη διοργάνωση. Εμείς λοιπόν είμαστε εδώ, παλεύουμε για την καριέρα όλων μας αυτά τα παιχνίδια είναι σημαντικά”

Για το αν νιώθουν τη στήριξη του κόσμου: “100%. Είναι πολύ σημαντικό, νομίζω όλη τη χρονιά”

To άρθρο Μπαρτζώκας για το Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα: Έχουμε φέρει τη σειρά εκεί που θέλαμε να είναι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button